Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Παρέμβαση για τους εργαζόμενους της «Βιοκλινικής» Πειραιά

Καθοριστική παρέμβαση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη «Βιοκλινική» Πειραιά πραγματοποίησε το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.

Υπενθυμίζεται πως η διεύθυνση προσωπικού του ομίλου «Βιοϊατρική» ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της «Βιοκλινικής» Πειραιά ότι η εταιρεία αναστέλλει τη λειτουργία της κλινικής για λόγους ανακαίνισης και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες.

«Στην ενημέρωση που έγινε» - σημειώνει το κλαδικό Σωματείο - «ζητήθηκε από τους συναδέλφους να δηλώσουν αν επιθυμούν μετακίνηση σε άλλη εταιρεία του ομίλου ή όχι. Παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει μετά την ανακαίνιση, με σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή χρήσης. Η εταιρεία, χωρίς να ενημερώσει το Σωματείο, επιχείρησε με ατομική "συζήτηση" να αποσπάσει δήλωση προθέσεων κάθε εργαζόμενου».

Το Σωματείο κινητοποιήθηκε άμεσα, πραγματοποιώντας δύο διαδοχικές παρεμβάσεις στη διοίκηση του ομίλου και οργανώνοντας συνέλευση των εργαζομένων. Το αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν: Η δέσμευση της εταιρείας για απορρόφηση των εργαζομένων του παραρτήματος στον Πειραιά, σε μονάδες του ομίλου με τους ίδιους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους που εργάζονται στη «Βιοκλινική» Πειραιά και με κριτήριο τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων. Να διατηρηθεί η «Βιοκλινική» Πειραιά ως εργοδότης των εργαζομένων που μετακινούνται, με σκοπό να παραμείνει ανοιχτή η προοπτική επιστροφής στην κλινική.

«Τα αντανακλαστικά των εργαζομένων να ενημερώσουν έγκαιρα το Σωματείο, η συνεχής παρουσία του Σωματείου στο χώρο δουλειάς και η ενότητα των εργαζομένων μάς επέτρεψαν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για διατήρηση των δικαιωμάτων μας. Αυτό είναι ένα δεδομένο που το αξιοποιούμε σήμερα προκειμένου να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για διασφάλιση και διεύρυνση δικαιωμάτων, για μόνιμη σταθερή δουλειά», είναι το μήνυμα του κλαδικού Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ