Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (ΤΕΠ)
Σοβαρές συνέπειες από τη μεγάλη αποδυνάμωσή τους

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με έμφαση στην υποστελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που έχουν αποδυναμωθεί σε «βαθμό κακουργήματος», ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα.

Στις 25 Γενάρη, σημείωσε, μετά τις κινητοποιήσεις των γιατρών, εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που αίρει μία αδικία των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η οποία είχε καθηλώσει επί δύο χρόνια, χωρίς καμία εξέλιξη, τους γιατρούς που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων. Ωστόσο, τόνισε, παραμένει το πρόβλημα με τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν συνολικά γιατροί και νοσηλευτές στα ΤΕΠ.

Προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις σε προσωπικό, όπως στα ΤΕΠ σε Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και «Ευαγγελισμό», όπου υπάρχουν από 4 κενές οργανικές θέσεις και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Πόσο μάλλον που και αυτές οι προσλήψεις να γίνονταν, δεν αρκούν 4 ή 5 γιατροί για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες. «Μιλάμε για την εξόντωση αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν φορτωθεί μαζί με τα επείγοντα και όλες τις υπόλοιπες ασθένειες», σημείωσε η Λ. Κανέλλη. Πρόσθεσε δε ότι οι όποιες προσλήψεις στα ΤΕΠ είναι στην πλειοψηφία τους συμβασιούχων, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και πρέπει να μονιμοποιηθούν.

Ειδική αναφορά έκανε και στη μετακίνηση γιατρών από τα ΤΕΠ σε κλινικές Covid, με αποτέλεσμα να «αποδυναμώνονται τα ΤΕΠ σε βαθμό κακουργήματος». Ως παράδειγμα έφερε το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μετακινήθηκαν τρεις γιατροί στην κλινική Covid του νοσοκομείου και άλλοι δύο στην κλινική του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», που σημαίνει ότι ...«πάει το ΤΕΠ».

«Χρειαζόμαστε γιατρούς, προσλήψεις, μονιμοποίηση του προσωπικού», ανέφερε και ζήτησε από τον υφυπουργό Υγείας να πει συγκεκριμένα τι μέτρα θα πάρει και με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης, κατά τα ...γνωστά, προσπέρασε όλα τα παραπάνω και αναφέρθηκε και πάλι σε προκηρύξεις και προσλήψεις που ...«θα» «ολοκληρωθούν το άμεσο χρονικό διάστημα». Είπε ότι «τις επόμενες ημέρες είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης μιας προκήρυξης η οποία είχα πει ότι θα αφορά 500 και πλέον γιατρούς», τελικά δε «ο αριθμός αυτός θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και θα δώσουμε προτεραιότητα στα ΤΕΠ σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως είναι οι αναισθησιολόγοι και οι εντατικολόγοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ