Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»
Προκλητικό να εμφανίζονται ως δύναμη της κάθαρσης

«Προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι άμεσες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, καθώς και το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη» διαβλέπει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», μετά και τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, την περασμένη Παρασκευή. Η «ΔΕΗ» συνεχίζει: «Είναι εξαιρετικά προκλητικό μάλιστα οι ίδιες δυνάμεις να εμφανίζονται ως η "δύναμη που θα καθαρίσει το τοπίο" μέσα από κυβερνητικούς κώδικες και κανόνες για το χώρο του Πολιτισμού. Δεν μπορούν να έχουν καμία συμβολή στην επίλυση του προβλήματος αυτοί που με την πολιτική τους διατηρούν όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες (ανεργία, ανασφάλεια κ.λπ.), που ασκούν πίεση σε κάποιον ή κάποια ώστε να μη σπάει τη σιωπή. Αυτοί που διατήρησαν στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή τον Λιγνάδη, παρά τις καταγγελίες, δεν μπορούν να αποτελέσουν συνομιλητή του ΣΕΗ προκειμένου "να μπει τάξη στο χώρο". Το ΣΕΗ δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει με κανέναν τρόπο στις "εκκλήσεις" διαφόρων προς τον πρωθυπουργό να δράσει καταλυτικά, δίνοντας εντολές στον κ. Γιατρομανωλάκη να θεσπίσει κώδικες και κανονισμούς δεοντολογίας».

Η «ΔΕΗ» πρότεινε να συγκληθεί άμεσα το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών προκειμένου να συζητήσει πρόταση διαγραφής του Λιγνάδη και επαναφέρει την πρόταση για προγραμματισμό Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, προκειμένου να συζητηθούν το πώς «η συλλογική δράση μέσα από το Σωματείο μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο» και ο συντονισμός της δράσης «με τα άλλα σωματεία, που ήδη προγραμματίζουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου με τους χώρους Πολιτισμού κλειστούς».

  • Να σημειωθεί ότι χτες το μεσημέρι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ