Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Επικίνδυνες «μετατροπές» και «τροποποιήσεις»

Ακόμη και τώρα, με τη νέα αναζωπύρωση της πανδημίας, με ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ και απλές κλίνες κενές, η κυβέρνηση επαναφέρει τη χρεοκοπημένη συνταγή των μετατροπών και της αρπαγής κρεβατιών και προσωπικού από όλες τις υπόλοιπες νόσους, αφήνοντας χιλιάδες ασθενείς εκτεθειμένους σε κίνδυνο, χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, περιορίζοντας τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία κατά 80%.

Την ίδια ώρα, αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική, να στελεχώσει και να αξιοποιήσει τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αντ' αυτού:

  • Με έγγραφό της η 2η ΥΠΕ προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» απαιτεί την παραχώρηση όλων των θαλάμων του 6ου ορόφου για τη νοσηλεία ύποπτων περιστατικών Covid, εξαιρώντας μάλιστα 6 θαλάμους (627, 629, 631, 633, 635 και 638), «όπου θα νοσηλεύονται ογκολογικοί ασθενείς άλλων νοσοκομείων που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19, με σκοπό την αποσυμφόρησή τους». Δηλαδή, στον ίδιο όροφο θα νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά Covid-19 με ογκολογικούς ασθενείς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.
  • Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο έκλεισαν 2 κλίνες Γενικής ΜΕΘ, με αποτέλεσμα στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, στο κέντρο μεγάλης βιομηχανικής περιοχής, να έχουν απομείνει μόνο 6 διαθέσιμες κλίνες Γενικής ΜΕΘ. Το «επόμενο βήμα» είναι ο σχεδιασμός για κλείσιμο κλινικών - με πιθανότερο το κλείσιμο της Ορθοπεδικής, όπου συστεγάζονται η Νευροχειρουργική, η Οφθαλμολογική και η Πλαστική Χειρουργική, για να «εξοικονομηθούν» κλίνες και προσωπικό για την επέκταση των κλινικών Covid.
  • Αντίστοιχα, και στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» προωθείται το κλείσιμο των 20 κρεβατιών στην Ορθοπεδική κλινική, προκειμένου να μετατρέπουν σε κλίνες Covid.

Στο φόντο όλων των παραπάνω, η κυβέρνηση πανηγύρισε χτες για τη «δωρεά» 22 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και την αστυνομία από εφοπλιστές, χωρίς βέβαια να λέει κουβέντα για τη στελέχωση αυτών των ασθενοφόρων, αφού τα πληρώματα του ΕΚΑΒ είναι αποψιλωμένα. Ακόμα όμως κι αυτά τα οχήματα είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ