Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρέτησαν τον σ. Πανάγο Ανωγιάτη

Eurokinissi

Το στερνό «αντίο» είπαν χτες στο Γ' Νεκροταφείο, στη Νίκαια, σύντροφοι και συναγωνιστές, στον σ. Πανάγο Ανωγιάτη, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, την περασμένη βδομάδα, σε ηλικία 62 ετών. Ο Π. Ανωγιάτης ήταν για πολλά χρόνια μέλος του ΚΚΕ και πρωτοπόρος συνδικαλιστής στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, εργαζόμενος στη ΦΑΓΕ.

Στην κηδεία του παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Καραντούσα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια της Οργάνωσης στη σύζυγο και τα παιδιά του. Μιλώντας για τη ζωή και τη δράση του, στάθηκε στην πάλη που έδωσε σε όλη του τη ζωή, στα εργοστάσια που δούλεψε με σημαία τα ιδανικά του Κόμματος, το οποίο, όπως είπε, υπερασπίστηκε από όποια χρέωση και αν είχε. «Καμία δυσκολία δεν κλονίζει τη μαχητικότητά σου, τη συνέπειά σου. Ησουν ακούραστος εργάτης. Ησουν ακούραστος κομμουνιστής. Ησουν μια επαναστατική ηρεμία με αυτό το αγαθό χαμόγελο ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε αποχαιρετώντας τον. Αναδεικνύοντας τη συμβολή του στο χώρο δουλειάς του, στη ΦΑΓΕ, «για να γίνει γνωστή η στρατηγική του Κόμματος στους εργάτες», θύμισε ότι πάντα «είχε τον τρόπο του, αυτόν τον κομμουνιστικό τρόπο να επικοινωνεί με τους εργάτες».

«Ο,τι έχεις προσφέρει στο Κόμμα, το λιθαράκι που έχεις βάλει να ξέρεις είναι βαρύ, θα μνημονεύεται, θα είναι οδηγός για τους νέους κομμουνιστές στη ΦΑΓΕ, στον κλάδο των Τροφίμων, στη Βιομηχανία», σημείωσε ο Μ. Καραντούσας, τονίζοντας ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ η ανιδιοτέλειά του, η καθημερινή του πάλη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Για τη συνδικαλιστική δράση του σ. Πανάγου στον κλάδο του, όπου δραστηριοποιούνταν και ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, μίλησε ο Αποστόλης Γαρμπής, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ