Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπλοκή από Μαύρη Θάλασσα έως Περσικό

Αλλη μια συνεκπαίδευση με τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν την Παρασκευή μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα με το αντιτορπιλικό USS PORTER, νότια της Κρήτης. Πλοίο ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου, το οποίο προηγουμένως επιχειρούσε στη Μαύρη Θάλασσα, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, χαιρέτισε τη συνεκπαίδευση λέγοντας ότι προσφέρει μια «σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δυνάμεών μας και να εμβαθύνουμε παραπέρα τη διμερή στρατιωτική συνεργασία η οποία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό σημείο».

Την ίδια ώρα, σε ενίσχυση άλλου ενός αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής άξονα, o υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με τα οποία η κυβέρνηση υπέγραψε πρόσφατα στρατιωτική συμφωνία, με ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής. Ο υπουργός συνάντησε τον διάδοχο του Αμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν, για να συζητήσουν «τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Αμυνας».

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» βρίσκεται στην αραβική χώρα επισήμως στο πλαίσιο συμμετοχής της σε εκθέσεις από 21 έως 25 Φλεβάρη, στο Ντουμπάι πήγε προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευτεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα ΗΑΕ, ενώ τη χώρα επισκέφτηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος. Συναντήθηκε με τον ομόλογό του των ΗΑΕ «δεσμεύτηκαν» για «περαιτέρω εμβάθυνση» της εν λόγω διμερούς «συνεργασίας», αλλά και με τον ομόλογό του από την Ιορδανία, συζητώντας μεταξύ άλλων τις εξελίξεις και «πληθώρα θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ