Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλώνεται το δίχτυ της παρακολούθησης από τον κρατικό μηχανισμό

Viber, WhatsApp, Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικές εφαρμογές στο διαδίκτυο, και φυσικά τους χρήστες τους, θα μπορεί να καταγράφει η ΕΥΠ με το νέο σύστημα παρακολούθησης που πρόκειται να εγκαταστήσει.

Το νέο σύστημα θα το εγκαταστήσει ιταλική εταιρεία, μετά από διαγωνισμό που έγινε τον περσινό Ιούλη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο. Με αυτό το σύστημα, η ΕΥΠ θα έχει πρόσβαση στις επαφές που ο εκάστοτε κάτοχος («στόχος») θα μπορεί να καλεί μέσω Viber και άλλων 1.000 προγραμμάτων διαδικτυακής, τηλεφωνίες, ενώ θα μπορεί να παρακολουθεί και ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται, ποιο προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του κ.ά.

Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το νέο σύστημα παρακολούθησης, που κοστίζει 6,2 εκατ. ευρώ, η ΕΥΠ θα μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει τουλάχιστον 1.100 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 500 «στόχους» σταθερής τηλεφωνίας, όπως και να παρακολουθεί ζωντανά 350 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 200 «στόχους» σταθερής τηλεφωνίας, «απογειώνοντας» κυριολεκτικά τις δυνατότητες παρακολούθησης σε βάρος του εχθρού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ