Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Νέοι περιορισμοί αλλά κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας

Κάλεσμα στο λαό να διεκδικήσει την προστασία της υγείας του απευθύνει η ΚΟ Ευόσμου - Κορδελιού του ΚΚΕ

Οι νέοι περιορισμοί που ισχύουν από τις 20 Φλεβάρη στο δήμο - Ευόσμου - Κορδελιού έρχονται για μία ακόμη φορά να αναδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν πήρε κανένα μέτρο μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας, και τώρα κουνά το δάχτυλο στους κατοίκους της περιοχής.

Η απόφαση για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα αποδόθηκε στην ανησυχία για τη διασπορά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα στην περιοχή. Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 1 Μάρτη.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται και ζητούν ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους, οι έμποροι διεκδικούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και συνολικά ο λαός ζητά μέτρα για την προστασία του. Ταυτόχρονα γυρίζει την πλάτη σε όσους βρήκαν την αφορμή και προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου.

Η ΚΟ Ευόσμου - Κορδελιού του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, που, όπως υπογραμμίζει, μαζί με τη διοίκηση του δήμου παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής, αφού δεν παίρνουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, σε μια περιοχή μάλιστα που μεγάλος αριθμός εργάζεται στην κοντινή Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Επίσης, δεν πήραν μέτρα για την ενίσχυση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, που επιπλέον το μετέτρεψαν σε εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του δήμου, αλλά και των γύρω περιοχών.

Ειδικά για τα κρούσματα με την αφρικανική μετάλλαξη θυμίζει ότι τα 3 πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στο Κορδελιό τέλη Γενάρη και από τότε δεν λήφθηκε κανένα πρόσθετο μέτρο για τον εντοπισμό και την απομόνωση των κρουσμάτων. Αντίθετα, όπως πριν έτσι και μετά τα κρούσματα δεν έκαναν και συνεχίζουν να μην κάνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους εργασίας, χώρους Εκπαίδευσης (εκπαιδευτικούς και μαθητές), συνολικά σε όλο τον πληθυσμό, ούτε βέβαια εξετάζονται όλα τα θετικά αποτελέσματα για το αν είναι από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς ποια είναι η διασπορά στην περιοχή.

Επιπλέον δεν αύξησαν το στόλο και το προσωπικό ούτε τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, με τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το δήμο - 32, 32Α, 21 - να είναι πάλι γεμάτα, φτάνοντας και σε πληρότητα 100% τις ώρες αιχμής.

Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί το λαό να κάνει πέρα τις δυνάμεις που σαν λαγοί της κυβέρνησης προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, και να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα του για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής.

Τι ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του δήμου για το νέο κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύουν και οι Μαθητικές Οργανώσεις Ευόσμου - Κορδελιού της ΚΝΕ. Τονίζουν ότι ο αγώνας για μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα δεν αναστέλλεται και καλούν τους μαθητές μαζί με όλο το λαό να βάλουν lockdown στην πολιτική που τους αρρωσταίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να νικήσουν η ζωή και οι ανάγκες τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευόσμου - Κορδελιού από την πλευρά της αναδεικνύει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, καλώντας την να απαντήσει: «Γιατί δεν έκανε μαζικά τεστ; Μάλιστα ο δήμαρχος επαναλάμβανε ότι δεν χρειάζεται να γίνονται δημιουργώντας εφησυχασμό και σύγχυση στον κόσμο. Γιατί δεν εξασφάλισε συνθήκες υγιεινής στα σχολεία, δεν βρήκε χώρους να γίνουν μαθήματα με ασφάλεια; Γιατί δεν διεκδίκησε στελέχωση των μονάδων Υγείας της περιοχής μας; Γιατί δεν εξασφάλισε το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ