Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
«Ξεπλένει» τον ναζιστή «γκραφιτά»

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Απαράδεκτη και άκρως ντροπιαστική και προσβλητική τόσο για τους Σερραίους αγωνιστές όσο και για τον δημοκρατικό λαό των Σερρών», χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» την απόφαση της διοίκησης του δήμου Σερρών να συνεργαστεί με τον φασίστα «καλλιτέχνη» που συστήνεται ως «Εύρυτος», στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η «συνεργασία» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην πόλη, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον συγκεκριμένο «καλλιτέχνη», με όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να ζητάνε τη διακοπή της. Καθώς, όπως αναδείχθηκε, πρόκειται για κάποιον που έχει «φιλοτεχνήσει» πλήθος έργων με ναζιστικό, ρατσιστικό και αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. Εργα εμετικά, που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους.

Παρά τις αντιδράσεις, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών ανέλαβε «εργολαβία» και την υπεράσπισή του με συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου εγκωμίασε τον ίδιο, προσπάθησε να παρουσιάσει τα προηγούμενα φασιστικά «φιλοτεχνήματα» ως παλιά που δεν θα μπορούσαν να είναι δικά του, δικαιολογώντας ως και την κουκούλα που φοράει ο εν λόγω, λέγοντας πως τάχα «δέχεται απειλές από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους του άλλου άκρου, οι οποίοι προφανώς και ενοχλούνται από τους ήρωες της επαναστάσεως για να απειλούν τη ζωή του».

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σερρών σημειώνει ότι «η προσπάθεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να υπερασπιστεί και να δικαιολογήσει την ποιότητα και την εγκυρότητα της δουλειάς του "Εύρυτου", όπως και το ότι εμφανίζεται με κουκούλα γιατί φοβάται το "άλλο άκρο" (αλήθεια ποιους εννοεί;), στην ουσία αποδεικνύει πως γνώριζαν πολύ καλά στον δήμο το ποιόν και την "τέχνη" αυτού του ανθρώπου.

Το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως η δημοτική αρχή ξέρει καλά τι επιλέγει. Επιλέγει ανθρώπους που αναπαράγουν την εγκληματική ιδεολογία ζωγραφίζοντας σε τοίχους φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα και μάλιστα τους παρέχει και κάλυψη και προστασία όσο τους παίρνει. Για τη νεολαία και τον λαό μας είναι απολύτως καθαρό ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία σχέση μεταξύ του εθνικισμού - ναζισμού με τους ήρωες του 1821, με το ίδιο το περιεχόμενο της ελληνικής αστικής και εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ