Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ειδικό σχέδιο» ανακύκλωσης κενών και μοιράσματος «πελατείας» σε ιδιώτες κλινικάρχες

Ενώ κλινικές και εντατικές φρακάρουν, ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει αντί να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση

Μεγαλοεπιχειρηματίες που ξεσαλώνουν στην ιδιωτική Υγεία και θησαυρίζουν από την πανδημία, ανακυκλώσεις σε κενά και μπαλώματα των δημόσιων νοσοκομείων, φόρτωμα στο λαό της ευθύνης για την ορμητική αύξηση των κρουσμάτων και γενικολογίες για «ένταση ελέγχων» στους χώρους δουλειάς: Αυτά περιλαμβάνει το περιβόητο «ειδικό σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ», το οποίο είχε προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει χτες η κυβέρνηση.

«Περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στο σχέδιο εφαρμογής έκτακτης ανάγκης που είχαμε εκπονήσει στο υπουργείο Υγείας πέρυσι τέτοια εποχή και τον Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη», είπε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο, αν και η πείρα από το τι έγινε τελικά στη Βόρεια Ελλάδα προσθέτει ακόμα περισσότερους λόγους ανησυχίας και διεκδίκησης στο λαό.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε και προκλητικά βαφτίζονται «συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» στην ουσία είναι εφαρμογή των ΠΝΠ και των ΚΥΑ του τελευταίου χρόνου, οι οποίες προβλέπουν τον διπλασιασμό της αποζημίωσης των κλινικαρχών για κάθε κρεβάτι (απλό και ΜΕΘ) που θα διαθέσουν «αν και εφόσον το επιθυμούν» (δηλαδή αν εξασφαλίζουν το προσδοκώμενο κέρδος). Επίσης, τη δυνατότητα επέκτασης των επιχειρήσεών τους με 40% περισσότερα κρεβάτια, που θα αναπτυχθούν «με το ίδιο προσωπικό» (!), χωρίς κρατικό έλεγχο, «και θα αξιολογηθούν μετά το τέλος της πανδημίας»...

Ανακάτεμα των μπαλωμάτων σε απλές και ΜΕΘ κλίνες

Συνεχίζοντας τον εμπαιγμό και το μαγείρεμα, ο υπουργός έκανε λόγο για προσθήκη 449 απλών κλινών και 90 ΜΕΘ μέσα σε 19 μέρες στην Αττική, παρουσιάζοντας δηλαδή ως «πρόσθεση» το κλείσιμο και την αρπαγή κρεβατιών Γενικής ΜΕΘ, που φτάνει το 107%, και 40% των απλών κλινών από τις υπόλοιπες νόσους.

Οι νέες «ανακυκλώσεις» κλινών - μέθοδος που επιλέγεται ως απάντηση στην «έκτακτη» κατάσταση, αντί για τη δημιουργία νέων και την άμεση, καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα - έχουν ως εξής:

-- Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid νοσοκομείο, που θα ...«ενσωματώσει» τους ασθενείς από τις Παθολογικές κλινικές των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», «Γεννηματάς», «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο» και «Ιπποκράτειο». Τα παραπάνω νοσοκομεία θα μετατρέψουν τις αντίστοιχες Παθολογικές κλινικές τους σε κλινικές περιστατικών Covid. Για το σκοπό αυτό, θα συνεπικουρήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό ...16 ιδιώτες ιατροί από ιδιωτικές κλινικές, αντί να ενταχθούν υποχρεωτικά όλοι οι ιδιώτες γιατροί στο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.

-- Το «Ερρίκος Ντυνάν» θα λειτουργεί ως «υποστηρικτικό» νοσοκομείο non Covid περιστατικών, με 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ, και θα λειτουργεί με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του. Ανακοινώθηκε μάλιστα η αναστολή της λειτουργίας του ως ιδιωτικού θεραπευτηρίου, με εξαίρεση τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Ογκολογική κλινική και τα τακτικά ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία - τα τμήματα δηλαδή που δίνουν και το μεγαλύτερο κέρδος από τον ανθρώπινο πόνο. Το «Ερρίκος Ντυνάν» ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ, αντικαθιστώντας το «Σισμανόγλειο».

-- Το δε «Σισμανόγλειο» μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικής αντιμετώπισης Covid περιστατικών, με δυναμικότητα 301 κλινών. Τα χειρουργεία και οι αίθουσες ανάνηψης του νοσοκομείου μετατρέπονται σε ΜΕΘ Covid.

-- Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στο εξής θα εφημερεύει καθημερινά για «όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας», παρόλο που - όπως επισημαίνεται από υγειονομικούς - δεν διαθέτει ούτε τις απαιτούμενες υποδομές ούτε το αναγκαίο προσωπικό για την αντιμετώπιση τόσων περιστατικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Καρδιοχειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού», που αναμένεται να αναστείλει τη λειτουργία της από αύριο, χειρουργούνται τουλάχιστον 800 άνθρωποι το χρόνο, 70 κατά μέσο όρο το μήνα...

-- Τα δύο νοσοκομεία του Δυτικού και Νότιου Τομέα της Αττικής, «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο», τις ημέρες εφημερίας τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Συνεχίζοντας άλλωστε το προκλητικό λιβάνισμα στους επιχειρηματίες της Υγείας, που μέσα στην πανδημία έχουν δει τα κέρδη τους να εκτοξεύονται, ο Β. Κικίλιας ανέφερε ότι ο ιδιωτικός τομέας «έχει ήδη διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non Covid περιστατικά στην Αττική». Σημειωτέον, αυτές οι κλίνες αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία με 1.600 ευρώ ημερησίως! Ποσό που έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πριν από την πανδημία, εξασφαλίζοντας δηλαδή σίγουρη και υψηλή πληρότητα στα μαγαζιά αυτά και σίγουρο κέρδος στους κλινικάρχες, το οποίο ο λαός θα το πληρώσει είτε έμμεσα (μέσω ασφαλιστικών εισφορών) είτε άμεσα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
145 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, κάποιοι από τις 8 Μάρτη! (2021-04-01 00:00:00.0)
«Εμφραγμα» με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και εκατοντάδες εισαγωγές καθημερινά (2021-03-18 00:00:00.0)
Μόνο τους ...σχεδόν υγιείς θα δέχονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία που «αξιοποιούνται» (2021-03-13 00:00:00.0)
Ασφυκτιούν από τις ελλείψεις και η μετατροπή σε «μιας νόσου» συνεχίζεται (2021-03-12 00:00:00.0)
Καρδιοπαθείς συν-νοσηλεύονται με ασθενείς με σοβαρές λοιμώξεις (2021-01-27 00:00:00.0)
Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ (2020-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ