Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες!

Με αφορμή τις ελληνοαμερικανικές ασκήσεις και την κατάπλευση του «USS Eisenhower» στη ναυτική βάση της Σούδας, η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τέτοιου είδους ασκήσεις κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν καλλιεργούν στο λαό της περιοχής μας. Αντιθέτως, μεγαλώνουν την ανασφάλειά του και τους κινδύνους».

«Ο λαός μας γνωρίζει καλά και έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμίας άλλης χώρας. Το αντίθετο! Αυτοί ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τη δολοφονία λαών, τη διάλυση χωρών», σημειώνει η ΤΕ Χανίων και προσθέτει πως «η κυβέρνηση είναι έκθετη στο λαό της περιοχής. Πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνει και κάνει πιο επικίνδυνη την ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις».

Για τη «δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται» σχολιάζει ότι «περιορίζεται σε χέρια λίγων, ο λαός της περιοχής δεν έχει τίποτα να κερδίσει, μόνο να χάσει. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους, που συνεχίζεται, και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και του αυξημένου κόστους παραγωγής».

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ απαιτεί: Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής σε πολεμικό στόχο. Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μη μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής σε πολεμικά ορμητήρια, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ