Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακρόαση από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για τον φυγόποινο Λαγό

Για σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης φασιστοειδούς Λαγού από την αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Θα ακολουθήσει η γνωμάτευση της επιτροπής για την άρση ή μη της ασυλίας του, ενώ η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το Μάη. Αν τελικά αρθεί η ασυλία του θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μακρόσυρτη διαδικασία, χάρη στην πρωτοφανή κωλυσιεργία του Ευρωκοινοβουλίου, που κρατάει ήδη απ' το Νοέμβρη και δεν φαίνεται άμεσα να ολοκληρώνεται. Ολο αυτό το διάστημα ο ναζιστής Λαγός είναι φυγόποινος, σουλατσάρει ελεύθερος, αναπτύσσοντας ανενόχλητος τη δραστηριότητά του.

Να σημειωθεί ότι εισηγήτρια στη διαδικασία άρσης της ασυλίας του Γ. Λαγού ανέλαβε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαρί Τουσέ, σε αντικατάσταση της Μανόν Ομπρί, η οποία επέλεξε να παραδώσει τον φάκελο, μπροστά στο ενδεχόμενο ο Γ. Λαγός να αξιοποιήσει παλαιότερες δηλώσεις της για να αμφισβητήσει την αμεροληψία της και να τρενάρει τη διαδικασία ή και να αμφισβητήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ