Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δίνουμε «τρόπο» στην οργή! Ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή!

Στην ανακοίνωσή της που διακινείται πλατιά η ΚΝΕ απευθύνεται στη νεολαία λέγοντας: «Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

Περιγράφεται μεταξύ άλλων η ζωή της νέας γενιάς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και με μια σειρά από στοιχεία, από τον αριθμό των νεκρών έως τον ένα χρόνο κλειστών σχολών και από τη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία εν μέσω πανδημίας έως τα 2,5 δισ. ευρώ για νέα εξοπλιστικά για το ΝΑΤΟ, τονίζεται: «Σε όλο τον κόσμο αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο καπιταλισμός είναι ο ιός! Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας! Η βία τους, η οργή μας!».

«Δίνουμε... "τρόπο" στην οργή! Οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στην αδικία!», τονίζει η ΚΝΕ και σημειώνει: «Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι - στρατιωτικού χαρακτήρα - περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει "φίμωτρο" στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών! Δεν αποτελεί απλά εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένουν να προβάλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Αλλωστε, το χαλί της κλιμάκωσης της καταστολής το έστρωσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας το αυταρχικό κρατικό πλαίσιο (βλ. νόμο για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, εμπλουτισμό του "τρομονόμου", "αύρες" κ.ά.)».

Τονίζει πως «εμβόλιο δεν βρίσκεται για την καταστολή, ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή!», ότι «η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με τους "ράμπο" της αστυνομίας! Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας εκεί που - όπως έχει αποδειχθεί - γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε δομές Υγείας - Πρόνοιας, στα σχολεία. Αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια».

Και απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους νέους και τις νέες, «εδώ και τώρα να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής τους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δυναμώνουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και ξεριζωμό» (2023-06-21 00:00:00.0)
Μεθοδεύει την τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (2021-12-30 00:00:00.0)
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή! (2021-05-06 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους για τη ζωή και τα δικαιώματά μας! (2021-03-13 00:00:00.0)
Εχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους (2021-02-16 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών εντείνει τον αυταρχισμό (2021-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ