Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ΝΑΤΟ είναι ταυτισμένο με πραξικοπήματα, επεμβάσεις και πολέμους

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (ΑFET) και της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας (SEDE) πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, με εισηγητή τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στη συνεδρίαση παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση έχει ως εξής:

«Το ΝΑΤΟ είναι ταυτισμένο με πραξικοπήματα, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Τεράστιες και εγκληματικές είναι οι ευθύνες του για την κατοχή στην Κύπρο, το αιματοκύλισμα στη Γιουγκοσλαβία, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία, επιστρατεύοντας προκλητικά προσχήματα. Οποιες χώρες βομβαρδίστηκαν από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, παραμένουν σήμερα επίκεντρο ανταγωνισμών, αλλαγής συνόρων, προσφυγιάς.

Το σχέδιο "ΝΑΤΟ 2030", στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, η ΝΑΤΟική θέση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα, προειδοποιούν για γενικευμένο πόλεμο, με θύματα τους λαούς. Αυτό υποδηλώνει άλλωστε και η επικίνδυνη για τους λαούς "πρόβα πολέμου" με την επωνυμία "Defender Europe 21", με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΝΑΤΟ όπως και η ΕΕ αντιμετωπίζουν την Τουρκία σαν στρατηγικής σημασίας εταίρο. Το δε ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών - μελών του, της Ελλάδας και της Τουρκίας, θεωρώντας την Ανατολική Μεσόγειο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Πριμοδοτείτε έτσι την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, προωθώντας σχέδιο συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων.

Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εμπλοκής της ελληνικής αστικής τάξης συνδέεται με την πάλη για να κατακτήσει ο λαός τη δική του εξουσία, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, ώστε να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών για τα συμφέροντά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα κλιμακώσει την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2024-03-13 00:00:00.0)
Οι λαοί με την αυτοτελή πάλη τους να απαιτήσουν καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2022-03-02 00:00:00.0)
Στα Χανιά εγκαινιάζεται η καμπάνια της ΚΝΕ ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ (2022-02-23 00:00:00.0)
Καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς έχουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμοί (2020-01-18 00:00:00.0)
Να ανατραπεί το σύστημα που γεννά κρίσεις και πολέμους (2013-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ