Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τη σκοταδιστική τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο

Τη θετική του ψήφο έδωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε σκοταδιστική τροπολογία που κατέθεσαν την περασμένη βδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου βουλευτές της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR).

Συγκεκριμένα, βουλευτές της εν λόγω Ομάδας, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Πολωνίας και σε κόμματα όπως το VOX της Ισπανίας, οι Fratelli d' Italia της Ιταλίας, ενώ σε αυτή συμμετέχει και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμ. Φράγκος, κατέθεσαν στην Πρόταση Ψηφίσματος «σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού ενόψει της Στρατηγικής της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού» μια σειρά τροπολογίες, οι οποίες κατά τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν απορρίφθηκαν.

Σε αυτές αποτυπώνονται σκοταδιστικές αντιλήψεις, που στο όνομα της «προστασίας του αγέννητου παιδιού» αντιστρατεύονται το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης τους. Ετσι, στην τροπολογία 10 αναφέρεται πως «η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης». Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο σκεπτικό κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ εφαρμόζουν περιορισμούς στο δικαίωμα στην άμβλωση, ενισχύουν τις σχετικές απαγορεύσεις όπως συνέβη πρόσφατα στην Πολωνία.

Να σημειωθεί ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν την εν λόγω τροπολογία.

Με χτεσινό Δελτίο Τύπου, η ΝΔ αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από την απαράδεκτη και καταδικαστέα στάση του ευρωβουλευτή της. Ωστόσο, η «ξεκάθαρη θέση» της κυβέρνησης κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτή της ΕΕ, που θεωρεί την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών πεδίο επενδύσεων για το κεφάλαιο και όχι δικαίωμα που πρέπει να διασφαλίζεται για όλες τις γυναίκες. Ομως, για την εξασφάλιση του συγκεκριμένου δικαιώματος των γυναικών δεν αρκεί ένα νομοθετικό πλαίσιο χωρίς απαγορεύσεις, αλλά απαιτείται ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με υπηρεσίες που εξασφαλίζουν τη δωρεάν και ασφαλή άμβλωση, κυρίως όμως τη σεξουαλική αγωγή, τον οικογενειακό προγραμματισμό, τον προγεννητικό έλεγχο, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Τα δικαιώματα αυτά όμως βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κίνητρα» για τη μείωση των αμβλώσεων (2022-08-18 00:00:00.0)
Σχετικά με την προσπάθεια απαγόρευσης των αμβλώσεων (2020-11-21 00:00:00.0)
Ερώτηση για την απόφαση δικαστηρίου για απαγόρευση αμβλώσεων στην Πολωνία (2020-11-06 00:00:00.0)
Καταδικάζει την απόφαση για απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία (2020-11-03 00:00:00.0)
Τα δικαιώματα των γυναικών κινδυνεύουν από την πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων (2018-03-08 00:00:00.0)
Υποκρισία ενάντια στη μητρότητα... (2000-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ