Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Με μεγάλη επιτυχία η παρέμβαση - εξόρμηση της ΚΝΕ σε πλατείες και γειτονιές σε όλη την Ελλάδα

Προμπονά
Προμπονά
Με εκατοντάδες εξορμήσεις, περιοδείες, συζητήσεις και παρεμβάσεις, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν μια πολύμορφη δραστηριότητα, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους νέους και τις νέες να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής τους και της υγείας τους, να δώσουν «τρόπο στην οργή», με οργανωμένη ανυπακοή απέναντι στην πολιτική που τους στερεί τα δικαιώματά τους και προσπαθεί να βάλει «φίμωτρο» στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Στην Αττική, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ οργάνωσαν τριήμερο δράσης με εξορμήσεις, σε γειτονιές, πλατείες και πάρκα, με περιοδείες σε καταστήματα. Τα μέλη της ΚΝΕ συζήτησαν με εκατοντάδες νέους και εργαζόμενους, προβάλλοντας την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας.

Με ανακοινώσεις και τον «Οδηγητή» στο χέρι μετέφεραν παντού το μήνυμα - κάλεσμα: «ΩΣ ΕΔΩ! Σπάμε το φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

Πολλοί στάθηκαν να πάρουν την ανακοίνωση, να ρωτήσουν περισσότερα για τη ματιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα για την ένταση της καταστολής και τη διαχείριση της πανδημίας.

Τα μέλη της ΚΝΕ προέβαλαν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην τρομοκράτηση και την ένταση της καταστολής, ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για την υγεία του λαού, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει το κάλεσμα για την προετοιμασία και πλατιά συμμέτοχη στο παναττικό συλλαλητήριο φορέων και σωματείων σήμερα Τετάρτη 17 Μάρτη στα Προπύλαια.

Ν. Φιλαδέλφεια
Ν. Φιλαδέλφεια
Στο δήμο Αθήνας, με πανό, τραπεζάκια και συνεργεία εξορμήσεων, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ έδωσαν τον τόνο στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στην πλατεία Αγ. Ανδρέα, στο άλσος Προμπονά, στη Φωκίωνος Νέγρη και στην πλατεία Μπλόκου Δουργουτίου.

Απ' άκρη σ' άκρη του Πειραιά βρέθηκαν οι δυνάμεις της ΚΝΕ πραγματοποιώντας εξορμήσεις, από το Πασαλιμάνι μέχρι την Αγιά Σοφιά και την πλατεία Ηρώων, έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ και τους σταθμούς του Μετρό σε Κορυδαλλό και Νίκαια, στο χώρο του Κατράκειου θεάτρου, στο Πάρκο Σελεπίτσαρη κ.α.

Στις δυτικές συνοικίες οι δυνάμεις της ΚΝΕ βρέθηκαν στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, το όποιο κάθε Κυριακή επισκέπτονται δεκάδες οικογένειες από τη Δυτική Αθήνα, ενώ εξορμήσεις έγιναν και σε πλατείες της Πετρούπολης. Στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στο Αλσος του Περιστερίου και στον κεντρικό πεζόδρομο του Χαϊδαρίου, δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι κοντοστάθηκαν να συζητήσουν με τα μέλη της ΚΝΕ.

Στις ανατολικές συνοικίες, το κάλεσμα της ΚΝΕ έφτασε στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, σε επισιτιστικά καταστήματα στου Ζωγράφου, στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης, όπου μέλη της ΚΝΕ έκαναν επίσης εκδήλωση με θέμα την πολύμορφη βία κατά των γυναικών.

Στις βόρειες συνοικίες, το απόγευμα του Σαββάτου, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση στο Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου στη συζήτηση κυριάρχησε ο προβληματισμός για τα αίτια της εντεινόμενης καταστολής, εκφράστηκε όμως σε σημαντικό βαθμό και η ανάγκη - ιδιαίτερα των μαθητών - να βγουν από το σπίτι και να βρεθούν ξανά με συμμαθητές και φίλους.

Δεν ήταν λίγοι και όσοι είχαν προλάβει να ενημερωθούν για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο σωματείων και μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Ν. Ιωνία ενάντια στην καταστολή.

Πολυτεχνειούπολη
Πολυτεχνειούπολη
Την Κυριακή τη σκυτάλη πήραν τα Βριλήσσια και η πλατεία Χαλανδρίου.

Στις νότιες συνοικίες, στο Ελληνικό, στο πάρκο του Ασυρμάτου στο Μπραχάμι και στη Νέα Σμύρνη στήθηκαν κόκκινες γωνίες με τραπεζάκια και συνεργεία εξορμήσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, διακινώντας και σχετική ανακοίνωση της ΤΕ Νοτίου Τομέα.

Συνεργεία εξορμήσεων και ενημέρωσης της ΚΝΕ βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου, στον Κόκκινο Μύλο αλλά και στην Ελευσίνα.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Δράση πλατιάς ενημέρωσης και διακίνησης της ανακοίνωσης της ΚΝΕ στη νεολαία, στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης πραγματοποίησαν την Κυριακή με συγκροτημένη παρουσία οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στην παραλία, μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου της ΚΝΕ επιστράτευσε και ένα χιουμοριστικό καρναβαλικό δρώμενο για να στείλει το μήνυμά της. Πρωταγωνιστές ο... κύριος Monopoly, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας, όπως και ο αστυνομικός, απέναντι στη νεολαία που... ανεπίδεκτη μαθημάτων «εθνικής ενότητας» ζητάει μέτρα για την προστασία της υγείας και το άνοιγμα των σχολών με ασφάλεια.

Μεγάλη πολιτική εξόρμηση πραγματοποίησαν και οι Τομεακές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Στην Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο και σε όλες τις κεντρικές πλατείες της πόλης, όπως και στον Πύργο, στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, οι δυνάμεις της ΚΝΕ βγήκαν με ενθουσιασμό, προκειμένου να φτάσει πλατιά το μήνυμα πως πρέπει να δώσουμε ...«τρόπο στην οργή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ