Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αύριο η κινητοποίηση στην Πάτρα

Νέα συγκέντρωση στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αύριο, Παρασκευή, στις 12 μ., οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ) καλώντας σε μαζική συμμετοχή «όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους και φορείς που υπογράφουν την επείγουσα ανοιχτή επιστολή», με την οποία απαιτούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, όπως μεταξύ άλλων την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

Υπενθυμίζεται ότι με ανοιχτή επιστολή, που υπογράφεται από 85 σωματεία και μαζικούς φορείς της Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο απευθύνεται προς την κυβέρνηση και απαιτεί μια σειρά μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στο δημόσιο σύστημα Υγείας. «Η κατάσταση είναι πλέον τραγική και επικίνδυνη στα νοσοκομεία της Πάτρας και ενέχει κινδύνους για την ίδια τη νοσηλεία των ασθενών», σημειώνεται στην επιστολή, επισημαίνοντας ότι τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όσο και το ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε μιας νόσου. Επίσης, τονίζεται ότι «τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας με μετακινήσεις προσωπικού και γιατρών από τις ΤΟΜΥ προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο εμβολιασμού με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται άλλα περιστατικά και χιλιάδες ραντεβού να έχουν ακυρωθεί».

Το ΕΚΠ προβάλλει αιτήματα όπως: Επίταξη του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση. Αμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό. Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού στα τρία νοσοκομεία της πόλης και δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ