Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Παρέμβαση για μέτρα προστασίας και προσλήψεις στα ΕΛΠΕ

Συνεχίζονται οι συρροές κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει σήμερα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας προβάλλοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, να σταματήσουν τα 12ωρα και η εντατικοποίηση, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την πλήρωση των κενών θέσεων.

Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν εντοπιστεί, τις τελευταίες μέρες, 16 κρούσματα (!) μόνο σε ένα τμήμα αλλά και μεμονωμένα σε άλλα τμήματα, ακόμα και σε εργαζόμενους που έχουν ασθενήσει ενώ βρίσκονται σε προγραμματισμένο ρεπό. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι χώροι δουλειάς είναι εστίες μετάδοσης λόγω της ανεπάρκειας ή και της έλλειψης μέτρων. Την ίδια ώρα η εργοδοσία εφαρμόζοντας, εδώ και καιρό, 12ωρες βάρδιες, προκειμένου να καλύψει κενές οργανικές θέσεις, με τα κενά να μεγαλώνουν λόγω κορονοϊού, δημιουργεί συνθήκες εξάντλησης των εργαζομένων, ενώ προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για τη διασπορά στους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μάρτη εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είχαν κατέβει σε απεργία, με απόφαση του επιχειρησιακού Σωματείου με αίτημα αιχμής τις προσλήψεις. Η εργοδοσία ζήτησε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, όμως το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή. Σε κάθε περίπτωση, η προσφυγή της εργοδοσίας στα δικαστήρια υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του καλέσματος του κλαδικού Σωματείου για μαζική συσπείρωση στις γραμμές του και συμμετοχής στις αγωνιστικές δράσεις, ως απάντηση στην προσπάθεια ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων.

Το κλαδικό Σωματείο διαμηνύει ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την αγωνιστική του παρέμβαση.

Αναστολή λειτουργίας σε συσκευαστήριο στον Αυλώνα

Στην αναστολή λειτουργίας εταιρείας συσκευασιών στη Βιομηχανική Περιοχή Αυλώνα (θέση Ντράσεζα) μέχρι το πρωί της Δευτέρας 22/3, μετά τον εντοπισμό αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, προχώρησε χτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου» που διαπιστώθηκε «κατόπιν διενέργειας επιτόπιου ελέγχου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ