Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αναφορά στον εισαγγελέα για τις επικίνδυνες συνθήκες

Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο» για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι «οι συνθήκες νοσηλείας δεκάδων ασθενών θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του ΓΝΕ "Θριάσιο"», ότι «κατόπιν εντολών της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, αναπτύχθηκαν πρόσφατα περισσότερες από 46 επιπλέον κλίνες COVID (ΜΕΘ και απλής νοσηλείας), χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό, αλλά μόνο με μετακινήσεις από υπάρχοντα, ήδη υποστελεχωμένα, τμήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Αποτέλεσμα είναι οι επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αφού μόνο 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 5 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, COVID και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πνευμονολογικής κλινικής, όπου ένας μόνο γιατρός εφημερεύει για 69 ασθενείς».

«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές ο καθένας επιβάλλεται να πάρει θέση. Εκφράζουμε τη γνώμη ότι η εντολή για διερεύνηση της αναφοράς μας με την κλήση και κατάθεση των υπεύθυνων αρμόδιων οργάνων θα αναδείξει πιθανόν ευθύνες και ποινικού ενδιαφέροντος», σημειώνει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλει ουσιαστικά και στην προσπάθεια του προσωπικού στην αντιμετώπιση της Covid-19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ