Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΜΕ
Απαίτηση χιλιάδων εργαζομένων η λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά

Διαδικτυακή συνάντηση με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιά, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θέτοντας στο προσκήνιο τα αιτήματα για μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία μετέφερε την απαίτηση χιλιάδων εργαζομένων να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας τους στους χώρους δουλειάς, καθώς και την τραγική κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη της εργοδοσίας και έχει αποτέλεσμα ακόμα και τον θάνατο εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «εγκληματική» στάση της εργοδοσίας, που «αποκρύπτει σκόπιμα την ύπαρξη κρουσμάτων στις επιχειρήσεις» και «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μεγαλώσει η κερδοφορία της», ενώ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

«Οι χώροι εργασίας αποτελούν υγειονομικές βόμβες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, απαίτησε «μέτρα εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα, με οργανωμένο σχέδιο μέτρων, με έλεγχο άμεσα και συχνά», σε βιομηχανίες τροφίμων σε όλη τη χώρα, στις βιομηχανικές ζώνες (π.χ. Θριάσιο, Σχιστό, Κορωπί, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ζώνη Περάματος κ.α.), στα σούπερ μάρκετ. «Τονίσαμε ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία γνωρίζουν τις επιχειρήσεις με ονοματεπώνυμο», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία έθεσε τα εξής αιτήματα: Η πλατφόρμα που έχει τεθεί σε λειτουργία για τη διενέργεια τεστ σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 20 άτομα προσωπικό «να γίνει υποχρεωτική για τους εργοδότες με συχνό έλεγχο», και όχι η χρήση της να επαφίεται στην ατομική ευθύνη του εργαζόμενου. Να παρθούν τώρα μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να γίνεται συχνός έλεγχος της τήρησής τους. Να αξιοποιηθεί η συμβολή ειδικών γιατρών Εργασίας «για την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από την COVID-19 και την υπόδειξη συλλογικών μέτρων πρόληψης, πρόσθετων μέτρων προστασίας εργαζομένων που εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο λόγω προβλημάτων υγείας, παραμονής εκτός εργασίας εργαζομένων με συμπτώματα ή με ιστορικό έκθεσης στον κορονοϊό, καταγραφής της επαγγελματικής νοσηρότητας». Να ληφθούν συστηματικά και υποχρεωτικά μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης, με υποχρεωτικά, περιοδικά επαναλαμβανόμενα, αξιόπιστα τεστ με ευθύνη του εργοδότη. Να δοθεί προσοχή στην υγεία των εργατών γης που ζουν σε άθλιες συνθήκες με ευθύνη των εργοδοτών τους, με πρόβλεψη για συχνά τεστ στις περιοχές όπου ζουν και εργάζονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί «τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Να δώσουμε το "παρών" στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων που αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις και συνολικά σ' όλη τη χώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο έλεος της πανδημίας λόγω των πρωτοκόλλων - λάστιχο της εργοδοσίας (2022-01-04 00:00:00.0)
Αντί να πάρουν μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ απειλούν με διώξεις (2021-02-24 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής για μέτρα προστασίας της υγείας (2020-12-24 00:00:00.0)
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα τα δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσια (2020-12-15 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (2020-10-07 00:00:00.0)
Συζήτηση με εργαζόμενους σε αποθήκες των αλυσίδων (2020-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ