Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«Γολγοθάς» χιλιάδων ασθενών στο σύστημα Υγείας της μιας νόσου

Αποκαλυπτική καταγγελία ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο του «έκτακτου σχεδιασμού» και της ...«ενίσχυσης του ΕΣΥ», η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μετατροπή ενός ακόμη δημόσιου νοσοκομείου σε μιας νόσου.

Ο λόγος για το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου δεκάδες κλινικές και τμήματα έκλεισαν όπως και σε όλα τα νοσοκομεία, αφήνοντας χρόνιους πάσχοντες στον αέρα.

Στη Βραχεία Νοσηλεία του Ερυθρού γίνονται πολύωρες θεραπείες, μεταξύ άλλων, και σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ). Τον προηγούμενο μήνα δεν έγινε καμία θεραπεία στην αίθουσα της Βραχείας Νοσηλείας, γιατί είχε μετατραπεί σε ...εμβολιαστικό κέντρο. Οπως καταγγέλλει στον «Ριζοσπάστη» ένας από τους ασθενείς, «τότε μας πήγαν σε ένα απλό δωμάτιο, 6 τ.μ. , όπου έκαναν συγχρόνως 7 άτομα θεραπεία, σε συνθήκες συγχρωτισμού. Και όχι σε κρεβάτια. Επί 5 ώρες λαμβάναμε τη θεραπεία σε καρέκλες, καθιστοί, όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν ούτε να κάθονται, άλλοι ζαλίζονται, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη θεραπεία. Ενώ κανείς μας δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη, παρόλο που ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες».

Προχτές οι ασθενείς έκατσαν πάλι σε καρέκλες για τη θεραπεία, και ενημερώθηκαν ότι «μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πού θα γίνονται οι θεραπείες τους επόμενους μήνες». Η νευρολογική κλινική, που είχε στην ευθύνη της πάνω από 90 ασθενείς με ΣΚΠ και δεκάδες ακόμη με νευρολογικές ασθένειες, κλείνει όπως και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και γίνεται covid. Οι γιατροί της Κλινικής καταθέτουν αιτήματα να παραπεμφθούν οι θεραπευόμενοι στα νοσοκομεία Νίκαιας και «Παμμακάριστος», τα οποία αρνήθηκαν, καθώς δεν υπάρχει ούτε καρέκλα ελεύθερη και εξίσου κλείνουν κλινικές η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχτές ο διευθυντής της Κλινικής συγκέντρωσε όλα τα ονόματα των ασθενών που παρακολουθούνταν και διεκδίκησε από τη διοίκηση του νοσοκομείου την παραμονή τους για τις αναγκαίες θεραπείες, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και έναν χρόνο αναστέλλεται η λειτουργία όλο και περισσότερων τμημάτων και κλινικών, χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περίμεναν μήνες για ένα ιατρικό ραντεβού, θεραπεία κ.ά., είναι ξεκρέμαστοι, χάνοντας οποιαδήποτε επαφή με τον γιατρό που τους παρακολουθούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ