Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Επανέρχεται η ασφυκτική πίεση στη Θεσσαλονίκη

Στα όριά τους φτάνουν και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που όλες τις τελευταίες μέρες δέχονται ασφυκτική πίεση σε κλινικές και ΜΕΘ. Η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων με κορονοϊό αντιμετωπίζεται με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των άλλων κλινικών, και αντίστοιχα με τη μετατροπή των κλινών ΜΕΘ σε Covid. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, παρά μόνο χρησιμοποιεί ορισμένες για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών μη Covid που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της μετατροπής τους σε μίας νόσου.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία. Το ΑΧΕΠΑ βγήκε από εφημερία με 35 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και γεμάτες 28 κλίνες ΜΕΘ. Αντίστοιχα και το «Γ. Γεννηματάς» ολοκλήρωσε την εφημερία του με 34 εισαγωγές και έχοντας γεμάτες και τις 14 κλίνες ΜΕΘ Covid.

Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετέτρεψε και 5η κλινική σε Covid για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες νοσηλείας των περιστατικών κορονοϊού και ήδη χτες νοσήλευε 28 ασθενείς στη ΜΕΘ.

Στο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται 31 στη ΜΕΘ και 75 ασθενείς στις τρεις κλινικές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξε και 4η. Αντίστοιχα και στο «Ιπποκράτειο», όπου ήταν γεμάτες 27 κλίνες ΜΕΘ.

Με τη σταθερή αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, την εκτίμηση ότι μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε περισσότερα από 2.000, τον διπλασιασμό κρουσμάτων σε περιοχές όπως ο δήμος Θερμαϊκού κ.λπ., αντιλαμβάνεται ο καθένας την πίεση που αναμένεται να δεχτούν τα νοσοκομεία τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικά για τις επιπτώσεις της πολιτικής μετατροπής των νοσοκομείων σε μίας νόσου είναι ορισμένα στοιχεία από το ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τις νοσηλείες στις κλινικές και τις επισκέψεις στα ΤΕΠ, και δείχνουν ότι χιλιάδες περιπτώσεις ασθενών της υπόλοιπης νοσηρότητας είτε έμειναν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είτε οδηγήθηκαν στη μεγάλη «αγκαλιά» των ιδιωτικών κλινικών, που συνεχίζουν να θησαυρίζουν και σε περίοδο πανδημίας.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, ο αριθμός των νοσηλευθέντων στις κλινικές του ΑΧΕΠΑ το 2020, χρονιά πανδημίας, ήταν 23.564, μειωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 9.676! Στα ΤΕΠ ο αριθμός των εξετασθέντων το 2020 έπεσε στους 88.917, έναντι 165.252 το 2019, δηλαδή εξετάστηκαν στα ΤΕΠ 76.335 λιγότεροι ασθενείς. Μείωση έως και 40% καταγράφηκε και στα χειρουργεία, που μειώθηκαν κατά 2.000.

  • Συναγερμός έχει σημάνει και στο Αγιο Ορος, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 30 κρουσμάτων, κυρίως σε Σκήτες, εκ των οποίων 4 νοσηλεύονται. Επίσης, 3 κρούσματα εντοπίστηκαν και σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ