Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι ενάντια στις ελλείψεις και τον αυταρχισμό της διοίκησης

Τελευταίο «χτύπημα» η στέρηση μισθού σε ειδικευόμενους γιατρούς που «τόλμησαν» να μιλήσουν για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στις αυταρχικές επιθέσεις της διοίκησης, που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης, από όπου, σημειωτέον, τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής φρόντισαν να λείπουν την ώρα της κινητοποίησης...

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επιβολή προστίμου από τη διοίκηση σε δύο ειδικευόμενους γιατρούς, και πιο συγκεκριμένα η στέρηση μισθού 5 και 15 ημερών (!) επειδή ...τόλμησαν να μιλήσουν για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Στη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του Σωματείου με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για την ανάκληση των προστίμων. Ακολούθησε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία του Σωματείου, με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις σωματείων εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων που προγραμματίζονται εκείνη τη μέρα.

«Δεν θα μας φιμώσουν», διαμηνύει το Σωματείο, απαιτώντας να πάψουν οι διώξεις σε υγειονομικούς, τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όσο και σε άλλα, όπως η εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου στον «Αγιο Σάββα», Κ. Καταραχιά. «Κύριοι της διοίκησης! Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, και στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου και στη μάχη ενάντια στις διώξεις, για τα δικαιώματά μας», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

«Τα υποκριτικά χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε χαστούκια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού» και απευθυνόμενη προς τη διοίκηση σημειώνει: «Σε ποιους ακριβώς επιβάλλετε πρόστιμα και ποινές; Σε εκείνους που ξενυχτάνε στα ΤΕΠ, στις ΜΕΘ, στους θαλάμους του πόνου αδιάλειπτα, αντί να τους επιβραβεύετε για την προσφορά τους; Επιβάλλετε πρόστιμο σε ειδικευόμενους γιατί σας "αντιμίλησαν", ζητώντας μέτρα προστασίας και προσωπικό στις 2 τη νύχτα, ξεθεωμένοι απ' την εφημερία; Καλέσατε σε απολογία γιατρίνα επειδή μίλησε ανοιχτά για τις ελλείψεις; Μήπως νομίζετε πως με τέτοια θα υποταχθούμε; Πως αντί να δίνουμε ζωή θα ανεχτούμε τη σιγή νεκροταφείου; Μήπως ότι θα σταματήσουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας να παλεύουμε ακόμη και για τα αυτονόητα; Ε, είστε γελασμένοι! (...)

Ο ίδιος ο κοινωνικός μας ρόλος, το μετερίζι που εμείς επιλέξαμε περιλαμβάνει την έκφραση γνώμης χωρίς λογοκρισία, την αποκάλυψη των κινδύνων που εγκυμονεί η δική τους πολιτική. Περιλαμβάνει τη μάχη ταυτόχρονα σε δύο πεδία, αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή: Μάχη με την ασθένεια, αλλά και μάχη για να μπορεί κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες τού σήμερα».

Εν αναμονή της απόφασης για την παράνομη απόλυση του Κ. Καταραχιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προχώρησαν χτες εργαζόμενοι στον «Αγιο Σάββα» και φορείς, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, τον μοναδικό επικουρικό γιατρό που δεν παρατάθηκε η σύμβασή του, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Χτες στην Ευελπίδων εκδικάζονταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσης του Κ. Καταραχιά.

Υπενθυμίζουμε ότι το «έγκλημα» που κινεί τα νήματα της δίωξης είναι ο αγώνας του Σωματείου ενάντια στην ΕΔΕ που θέλησε να ασκήσει η - διορισμένη από την κυβέρνηση - διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος τριών υγειονομικών, επειδή... νόσησαν με Covid-19. Σε πρώτη φάση ο πρόεδρος του Σωματείου μετακινήθηκε εκδικητικά στο «Σωτηρία», για να μπαλώσει ένα από τα εκατοντάδες κενά.

Χτες στο δικαστήριο, απέναντί του βρέθηκαν οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας». Αναμένεται η απόφαση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της εκδικητικής απόλυσης του γιατρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ