Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Υγειονομικά πρωτόκολλα» εταιρειών ενάντια στον «ιό» της απεργίας!

Την εργοδοσία εργολαβικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, για τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» που επινόησαν ώστε να εμποδίσουν τη συμμετοχή εργαζομένων στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση.

Οπως αναφέρει το Σωματείο, οι εργοδότες αρχικά προσπάθησαν να πείσουν άλλους εργαζόμενους να δουλέψουν 12ωρες βάρδιες τη μέρα της απεργίας, προκειμένου να καλύψουν τα κενά, και όταν αυτή η μεθόδευση δεν είχε αποτέλεσμα, «επιστράτευσαν ένα δεύτερο πιο "εμπνευσμένο σχέδιο". Αρχισαν να τηλεφωνούν, μέσα στη νύχτα, όλους όσοι είχαν ενημερώσει ότι θα απεργήσουν, επικαλούμενοι, δήθεν, οδηγίες και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Οι ίδιοι που πριν από λίγο καιρό τα παρέκαμπταν και τα τσαλαπατούσαν όταν καλούσαν εργαζόμενους που αποτελούσαν στενές επαφές κρουσμάτων να συνεχίζουν να έρχονται κανονικά στη δουλειά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Ετσι, προκειμένου να βάλουν εμπόδια στην απεργία, «τους ανακοίνωναν ότι όσοι συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει να κάνουν δύο μοριακά τεστ, που θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους, σε διάστημα μιας βδομάδας, και μόνο αν βγουν αρνητικά θα μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά! Τους "ενημέρωναν" δηλαδή ότι δεν θα τους επιτραπούν η είσοδος και η εργασία στο εργοστάσιο κόβοντάς τους κοντά στα 5 - 10 μεροκάματα! Επειτα τους έλεγαν να μπουν σε μια πλατφόρμα του ΕΟΔΥ και να δηλώσουν ότι θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση για να γίνει ιχνηλάτηση!».

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι όλα αυτά είναι απλά «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας,«με ξεκάθαρο στόχο να γίνει "ιχνηλάτηση" αγωνιστικών διαθέσεων, για να περιοριστεί η εξάπλωση του "ιού" της συμμετοχής σε απεργία.

Πραγματικός στόχος λοιπόν της διοίκησης της εταιρείας είναι να εμποδίσει να εκφραστεί η αγωνία όσων διαφωνούν με τη μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19». Επιπλέον, «να προλάβουν να κάμψουν τυχόν μεγαλύτερες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων εργολαβικών που το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρονται και παλεύουν για τα δικαιώματά τους και για αξιοπρεπείς μισθούς.

Τους λέμε ότι όση τρομοκρατία και να επιστρατεύσουν, δεν μπορούν ούτε τον πανικό τους να κρύψουν ούτε να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να σταματήσουν να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή!», διαμηνύει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ