Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κλιμάκωση του αγώνα για υγεία, ζωή και δικαιώματα

Το Σάββατο 24 Απρίλη η συγκέντρωση για την ενίσχυση του νοσοκομείου και της ΠΦΥ

Η οργάνωση της συγκέντρωσης που έχει αποφασιστεί για το Σάββατο 24 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Θήβας και η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση ενίσχυσης του Νοσοκομείου Θήβας και των δομών ΠΦΥ της περιοχής απασχόλησαν τη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής σωματείων και φορέων Θήβας για την Υγεία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Απρίλη στο ανοιχτό θέατρο Μοσχοποδίου Θήβας, έγινε αναφορά στις τεράστιες ελλείψεις του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση. Επίσης, τονίστηκε η έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόληψης στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και η αξιοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση για την προώθηση αντεργατικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν προτάσεις για την οργάνωση της συγκέντρωσης που έχει αποφασιστεί για το Σάββατο 24 Απρίλη, όπως η πραγματοποίηση αυτοκινητοπομπής από τη Θήβα μέχρι τη Λιβαδειά, εξορμήσεις σε χωριά της περιοχής, επιδίωξη συνάντησης με τη διοίκηση των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς καθώς και με την 5η ΥΠΕ, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Επίσης αναφέρθηκε ότι υπάρχει επαφή με το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς για συντονισμό και κοινή διεκδίκηση ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας της Βοιωτίας.

Επίσης, αποφασίστηκε η προσθήκη στο πλαίσιο αιτημάτων η απαίτηση για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, καθώς η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής έχει επιπτώσεις και στην περιοχή της Βοιωτίας, όπου στα δύο νοσοκομεία δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην αντιμετώπιση ασθενών με βαριά συμπτώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ