Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η αστυνομία να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και όχι να χτυπάει το εργατικό - λαϊκό κίνημα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Για το ζήτημα της δολοφονίας του Γ. Καραϊβάζ και αν είναι αισιόδοξος ότι μπορούν να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της πράξης ρωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέντευξή του χτες το πρωί στην ΕΡΤ1. Σημείωσε:

«Πρέπει να βρεθούν, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η τραγική υπόθεση ενός συναδέλφου σας, ενός ανθρώπου που υπηρετούσε με συνέπεια το επάγγελμά του, το λειτούργημά του όλα αυτά τα χρόνια, από όσο τον βλέπαμε φυσικά, γιατί προσωπικά δεν τον γνωρίζαμε. Θα πρέπει, μαζί με τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, να πούμε ότι το οργανωμένο έγκλημα πρέπει να έχει στο στόχαστρό του και να κινητοποιεί τεράστιες δυνάμεις το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί πρέπει να στρέψει την προσοχή του. Και δυστυχώς βλέπουμε να στρέφει την προσοχή του στην καταστολή, στον αυταρχισμό. Κυνηγάει τον εργαζόμενο που ζητάει μεροκάματο, να πληρωθεί, να έχει ένα ασφαλιστικό σύστημα, ή χτυπάει τους υγειονομικούς, που κατά τ' άλλα τους λέει "ήρωες", γιατί ζητάνε τα αυτονόητα. Χτυπάει μαθητές, φοιτητές. Δηλαδή όσους από το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχουν δίκιο, τους χτυπάει, τους συνωστίζει, τους συγχρωτίζει. Γιατί μία επίθεση μιας συγκέντρωσης, σαν αυτές όπου εμείς συμμετέχουμε, και εγώ έχω δει πάρα πολλές, συμμετέχοντας και ως ένδειξη συμπαράστασης σε αγώνες μαζικών φορέων, που είναι με τις αποστάσεις, με μάσκες, με αντισηπτικά, που συνεχώς από τα μεγάφωνα ακούγεται "προσέξτε, αραιώστε" όποιος δεν τηρεί αυτά τα μέτρα. Είναι 1.000 άνθρωποι, 500 άνθρωποι, 2.000 αλλού, αλλά τηρούν τις αποστάσεις. Και βλέπουμε ξαφνικά μερικούς, ως "ταύρους μαινόμενους", της "Δράσης" ή κάποιων άλλων δυνάμεων ΜΑΤατζήδων με χημικά και με γκλομπς και ο κόσμος να τρέχει για να σωθεί, γυναικόπαιδα τα περισσότερα, νέες ηλικίες, παιδιά μας, αδέρφια μας, συγγενείς μας, μανάδες, πατεράδες και να τρέχουν για να σωθούν και να είναι "πατείς με, πατώ σε". Και είναι μετά μέσα στις κλούβες 20 άτομα χωρίς μάσκες και να τους δέρνουν και από πάνω στα Αστυνομικά Τμήματα. Ελεος, πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Και μιλάμε για χιλιάδες αστυνομικούς, που ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί θέλουν να επιτελούν τέτοιο ρόλο. Αν ρωτήσετε τις Ενώσεις τους θα πουν ότι "δεν θέλουμε να βρισκόμαστε εκεί ενάντια σε ανθρώπους", γιατί κι αυτοί από φτωχά λαϊκά στρώματα προέρχονται και κατάγονται. Και βεβαίως θα πρέπει να ρίξει το βάρος σε περιπτώσεις σαν αυτές, της δολοφονίας του δημοσιογράφου ή άλλες υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Αλιμο την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Από την πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του βρέθηκε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο θα γίνει και δεύτερη έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι από τον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι 9 χιλιοστών, 3 θραύσματα βολίδων και 3 παραμορφωμένες βολίδες. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, οι δολοφόνοι του εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο με δέκα σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι. Τα τραύματα στο κεφάλι σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει έδωσε στον δημοσιογράφο τη χαριστική βολή.

Το Σάββατο έγινε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει ότι «πολύ γρήγορα θα βρεθούν οι ένοχοι».

Το μεσημέρι της Κυριακής τελέστηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου δημοσιογράφου στη γενέτειρά του, το Καλλίφυτο Δράμας, παρουσία της μητέρας του, της συζύγου, του 19χρονου γιου του και λίγων συγγενών και φίλων, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 21χρονου (2019-01-03 00:00:00.0)
Αναγνώστηκαν έγγραφα για το οπλοστάσιο των χρυσαυγιτών (2018-03-29 00:00:00.0)
Βγάλαν κουμπούρια οι «συνδεσμίτες» (2013-10-15 00:00:00.0)
Η βλητική εξέταση θα ρίξει φως στην υπόθεση (2008-12-19 00:00:00.0)
Στην "πεπατημένη" οι έρευνες (1997-05-31 00:00:00.0)
Μεθοδευμένη δίωξη κομμουνιστών (1996-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ