Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωσε τα κόμματα ο υπουργός Εξωτερικών

Ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με την Ντ. Μπακογιάννη ο κύκλος της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων, από τον υπουργό Εξωτερικών για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Την προηγούμενη βδομάδα ο Γ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο. Χτες, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ Αν. Σαμαρά και του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, χαρακτήρισε «ουσιαστική» την ενημέρωση επί των εξελίξεων στα εθνικά θέματα. Σημείωσε δε, ότι ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο Κυπριακό, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα Βαλκάνια.

Ο Δ. Τσοβόλας, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, σημείωσε ότι ο αγώνας του ΡΚΚ και του κουρδικού λαού δε σχετίζεται με την τρομοκρατία. Οπως μάλιστα ανέφερε, η απάντηση που πήρε από τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ότι η ελληνική θέση ταυτίζεται με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ότι η Ελλάδα θα παλέψει για τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουρδικού έθνους και για πολιτική λύση στο Κουρδικό.

Ο Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι η στιγμή είναι κρίσιμη για τα εθνικά θέματα και ζήτησε προσοχή, γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, έξω από το Διεθνές Δίκαιο. Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία των ελληνικών και κυπριακών κομμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η λύση της συνομοσπονδίας -που όπως σημείωσε- θα βαπτιστεί ομοσπονδία, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα δημιουργηθούν προβλήματα και στο Αιγαίο.

Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά. Αμέσως μετά, ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την «ανησυχία του για το τίμημα που πρέπει να καταβάλουμε στην προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Τουρκίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ