Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προτεραιότητες της ισπανικής προεδρίας

Στην Αθήνα χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας

Τις προθέσεις της ισπανικής προεδρίας μετέφερε χτες στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ζ.Πικέ, οποίος πραγματοποιεί τον καθιερωμένο γύρο των πρωτευουσών των χωρών - μελών της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δύο τηλεγραφήματα της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, που δημοσίευσε χτες ο «Ρ», στην ελληνική κυβέρνηση έχουν φτάσει ανησυχητικά μηνύματα αναφορικά με τις προθέσεις της ισπανικής προεδρίας σε σχέση με την πολιτική που θα ακολουθήσει στο ζήτημα του ευρωστρατού και των ευρωτουρκικών σχέσεων, καθώς εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην αναθεώρηση της εταιρικής σχέσης της Τουρκίας με την Κοινότητα.

Στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου ο Ισπανός ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε το ζήτημα του ευρωστρατού «ευαίσθητο», δήλωσε ότι γνωρίζει τις ελληνικές θέσεις και πρόσθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, για να υπάρξει σύγκλιση. Ζήτησε, όμως, ευελιξία από όλους συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Για το θέμα των ευρωτουρκικών σχέσεων ο Ζ.Πικέ υποστήριξε ότι πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρο διαδικασία. Παραδέχτηκε ότι η Κοινότητα πρέπει να προχωρήσει σε μια διαδικασία προ-ελέγχου πριν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα.

Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών επανέλαβε ότι για το θέμα του ευρωστρατού πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία στο πλαίσιο της ΕΕ και να εξευρεθεί μια λύση που να διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ