Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φωτογράφισε» τον Αλεξ Ρόντος

Εχασε στο παιχνίδι της διαχείρισης των κονδυλίων για την Αναπτυξιακή Συνεργασία ο Γ. Ζαφειρόπουλος και αποχώρησε με βολές για ύπαρξη προσωπικών μηχανισμών στο ΥΠΕΞ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τον Αλεξ Ρόντος, στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, «φωτογράφισε» χτες, στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ως τον εκπρόσωπο του προσωπικού μηχανισμού που έχει δημιουργήσει ο υπουργός Εξωτερικών για τη διαχείριση των κονδυλίων της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Ο Γ. Ζαφειρόπουλος, υποδεχόμενος τον «φίλο» και αντικαταστάτη του Ανδρέα Λοβέρδο, υπογράμμισε στις δηλώσεις του τη διαφωνία του για το γεγονός ότι ένας μετακλητός υπάλληλος είναι επικεφαλής του κρίσιμου τομέα της Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Νωρίτερα, σε άλλη τελετή, κατά την οποία ο Γ. Παπανδρέου υποδέχτηκε τον νέο υφυπουργό και «αποχαιρέτησε» τον παλιό, ο Γ. Ζαφειρόπουλος, στη σύντομη ομιλία του, έβαλε κατά ριπάς εναντίον του Γ. Παπανδρέου, έστω κι αν δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομά του. Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος δήλωσε ότι «αισθάνομαι ικανοποίηση, όχι γιατί αποχωρώ, αλλά γιατί τη θέση αναλαμβάνει ο φίλος Ανδρέας Λοβέρδος και ευχήθηκε επιτυχία στην προσπάθειά του νέου υφυπουργού, αλλά και στην προσπάθεια όλων στο ΠΑΣΟΚ για επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής στις εκλογές του 2004, με τον Κώστα Σημίτη πρωθυπουργό, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε τη συγκίνησή του και σημείωσε: «Τιμώ και σέβομαι την πολιτική προσωπικότητα του Γιάννη Ζαφειρόπουλου. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ και να συνεργαστώ με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην προώθηση των στόχων της εξωτερικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ