Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΑΑΝ
Self test με ευθύνη του κράτους για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και βαριές αναπηρίες

Να γίνονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ ή από οποιονδήποτε άλλο κρατικό φορέα (π.χ. το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι») τα self tests στους εργαζόμενους και τους γονείς με προβλήματα όρασης και βαριές αναπηρίες απαιτεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), στηλιτεύοντας την εναπόθεση κι αυτού του σοβαρού ζητήματος στην «ατομική ευθύνη».

Στο σχετικό αίτημα που απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Χωρίς καμία μέριμνα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (τυφλούς) και βαριά αναπήρους, τους καλείτε όσους από αυτούς τους λίγους εργάζονται είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, είτε είναι τυφλοί γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας, να κάνουν τα self tests. Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν στους φαρμακοποιούς της γειτονιάς τους που βέβαια δεν είναι αρμόδιοι να τους κάνουν τα τεστ». «Τα self tests είναι ιατρική πράξη και οφείλει να γίνεται από ειδικούς», προσθέτει.

Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε μιας νόσου, το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς ενώ αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και συνεχίζει να στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματιών της Υγείας και της Πρόνοιας, των μεγαλοκλινικαρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ