Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η ημερίδα για ΕΑΜ και ΔΣΕ

Στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα Γκίνη, στο Πολυτεχνείο

Στα πλαίσια των ιστορικών επετείων, 60 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 55 χρόνων από τη συγκρότηση του ΔΣΕ, πραγματοποιείται, σήμερα Σάββατο 26 Γενάρη στις 9.30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο «Γκίνη» του Ε.Μ Πολυτεχνείου, ημερίδα με θέμα «Τα ανεκπλήρωτα οράματα του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, σε σχέση με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία».

Στην εκδήλωση, που οργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και το Κέντρο Μελέτης Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ), ο ιστορικός Δημήτρης Κάιλας Πρόεδρος του ΚΜΙΕΑ, θα μιλήσει για την ίδρυση του ΕΑΜ και για τον ιστορικό, ηγετικό και σωτήριο ρόλο που διαδραμάτισε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού ενάντια στο φασισμό.

Για την αναγκαιότητα της συγκρότησης και το ξεκίνημα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας -στρατού δόξας, ηρωισμού και υπεράσπισης της τιμής και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας- θα αναφερθεί στην ομιλία του ο Δημήτρης Κασιούρας, Πρόεδρος της ΠΕΑΤΑΘ.

Τέλος, μια σειρά από βασικά ζητήματα και για την πρωταρχικής σημασίας συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες του ΕΑΜ και του ΔΣΕ θα αναλύσει στην ομιλία του ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, ιστορικός.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, που θα ολοκληρωθεί στις 4 μ.μ, θα διακοπεί γύρω στη 1.30 το μεσημέρι για το μεσημεριανό φαγητό. Στη διάρκεια του διαλείμματος θα γίνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 18 ΕΠΟΝίτες φοιτητές του Πολυτεχνείου, που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στο μνημείο τους που βρίσκεται μέσα στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (Η πρόσβαση στην αίθουσα «Γκίνη», μόνο από την οδό Τοσίτσα).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεκπλήρωτα τα οράματα του ΕΑΜ και του ΔΣΕ (2002-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ