Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Διαψεύδεται η προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης

Παραμένει τεταμένο το κλίμα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μετά την «κίνηση Τσουκάτου», γεγονός που πιστοποιεί ότι οι ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος παραμένουν εύθραυστες, καθώς δε λείπουν πρωτοκλασάτοι (Παπανδρέου, Τσοχατζόπουλος) που τηρούν εφεκτική στάση έναντι των «45», σε αντίθεση με τη σφοδρή αντίδραση του πρωθυπουργού. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αιφνίδιες συναντήσεις του Κ. Σημίτη με τον Α. Κακλαμάνη και τον Κ. Γείτονα, προκάλεσε χτες την έντονη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ώστε να «εκθέσει» τους αμφισβητίες του και να επιβάλει «πειθαρχία». Εντούτοις κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Παράλληλα ο Χρ. Πρωτόπαππας διέψευσε χτες ότι ο Κ. Σημίτης αποκάλεσε «εχθρική πράξη» την κίνηση των 45 βουλευτών για το Ασφαλιστικό, αν και επιτέθηκε και πάλι κατά της «κίνησης Τσουκάτου», λέγοντας ότι επρόκειτο για στάση «αμφισβήτησης» των αποφάσεων του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Στις σκιαμαχίες μεταξύ της κυβέρνησης και των «45» προστέθηκε και ο Δ. Ρέππας. Ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την κίνηση, αφού όπως δήλωσε δεν έγινε προσυνεννόηση μαζί του, πριν δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους. Τα πράγματα πάντως θέλησε να... βάλει στη θέση τους ο Ε. Γιαννόπουλος ο οποίος δήλωσε χτες αναφερόμενος στον Θ. Τσουκάτο ότι «θέλει να πρωταγωνιστήσει αυτός που πρόδωσε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό». Τον χαρακτήρισε δε «τυχάρπαστο και διαπλεκόμενο», πως «ήταν στα κότερα του Κόκκαλη και τα φόρτωσε στον Σκανδαλίδη και στον Πάγκαλο». Μάλιστα ο πρώην υπουργός δεν απέφυγε να αναφερθεί και στους συνυπογράφοντες με τον Τσουκάτο το γνωστό κείμενο, λέγοντας: «Ντρέπομαι γι' αυτούς που βάλαν την υπογραφή τους κάτω από το όνομα Τσουκάτος. Χάνουν το προσωπικό τους κύρος...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ