Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμάζεται νέος «μίνι τρομονόμος»

Συμπληρωματικά μέτρα για την... καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πάρει η κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη με τις πρόσφατες αποφάσεις των «15» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις πιέσεις των ΗΠΑ. Ουσιαστικά, θα είναι ένας νέος «μίνι τρομονόμος».

Μάλιστα, σε χτεσινές δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικος, είπε ότι θα επιμηκυνθούν τα χρονικά όρια για την παραγραφή των αδικημάτων. Το όριο παραγραφής σήμερα είναι τα 20 χρόνια. Αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι οι όποιες ρυθμίσεις δε θα έχουν αναδρομικό χαρακτήρα, ωστόσο τα μέτρα αυτά προκαλούν τις εντονότατες αντιδράσεις του νομικού κόσμου.

Νομικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι δράστες των «κοινών» εγκλημάτων θα αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα από τους «τρομοκράτες», παρά το ενδεχόμενο οι πράξεις των παραβατών του «κοινού» εγκλήματος να είναι περισσότερο ειδεχθείς.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τα μπαράζ δημοσιευμάτων της προηγούμενης βδομάδας σε αρκετές ημερήσιες εφημερίδες, όπου εντελώς... τυχαία γινόταν λόγος για παραγραφή τεσσάρων περιπτώσεων αδικημάτων που είχαν διαπραχθεί από την οργάνωση «17 Νοέμβρη».

  • Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικος, ανακοίνωσε χτες στη θεσσαλονίκη ότι στην Εθνική Σχολή Δικαστών θα εκπαιδεύονται 200 εισαγγελείς και δικαστές από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τέλος, είπε ότι από την ερχόμενη χρονιά θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Σχολή Δικαστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ