Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Ζούγκλα» ανηθικότητας και διαπλοκής

Η δημοσιογραφία της κρυφής κάμερας, της παγίδευσης και του εξευτελισμού του «θύματος» συναντήθηκε προχθές τα μεσάνυχτα στη «Ζούγκλα», του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΦΑ», με την πολιτική της ανηθικότητας, της διαπλοκής και της συναλλαγής, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα. Δεν ήταν μόνον η αποκάλυψη για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλ. Χρυσανθακόπουλο, πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τον παράνομο τζόγο, ότι και ο ίδιος «παίζει», αλλά και, κυρίως, ο τρόπος, με τον οποίο ο βουλευτής προσπάθησε να «συνεργαστεί» για να εξασφαλίσει τη μη διαπόμπευσή του, υποσχόμενος, όπως τουλάχιστον έδειξαν οι κρυφές κάμερες, βοήθεια για δημοσιογραφικές επιτυχίες στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

Το σκηνικό αυτό ήρθε να συμπληρώσει η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, που έδωσε εντολή στον γραμματέα του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σφυρίου να καλέσει τον Κ. Χρυσανθακόπουλο «να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί». Αργά, χθες το βράδυ, υπήρξε συνάντηση Σφυρίου - Χρυσανθακόπουλου και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο βουλευτής Αχαΐας τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι συντασσόταν ήδη η σχετική επιστολή, με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης θα ενημέρωνε τον πρόεδρο της Βουλής.

Για το ίδιο θέμα, ερωτηθείς χθες το μεσημέρι ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππας, είπε ότι πρόκειται για ένα «ιδιαιτέρως λυπηρό θέμα, που δε σχετίζεται με τη λειτουργία της κυβέρνησης».

Δεν αγγίζουν το ΚΚΕ

Στο όλο θέμα των σχέσεων και της «διαπλοκής» με οικονομικά συμφέροντα, έγινε προσπάθεια να εμπλακούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές του Νομού Αχαΐας, ακόμα και του ΚΚΕ και του βουλευτή του Π. Κοσιώνη. Αμεση ήταν η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ, που, σε ανακοίνωσή της με τον τίτλο «Φωνάζει ο κλέφτης...», τονίζει τα ακόλουθα:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον αχαϊκό λαό την προσπάθεια εμπλοκής του ΚΚΕ - και προσωπικά του βουλευτή Π. Κοσιώνη - σε λοβιτούρες και οικονομικά αλισβερίσια με τα ντόπια συμφέροντα.

Η προσπάθεια αυτή στόχο έχει να σπιλώσει την αξιοπιστία και το ήθος των κομμουνιστών.

Επιδιώκει στην πραγματικότητα να περάσει πιο εύκολα και ανώδυνα το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων. Το ΚΚΕ έχει φανερούς οικονομικούς πόρους. Ενισχύεται από τις συνδρομές των μελών του, από τις οικονομικές εξορμήσεις, από το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων. Από αυτά προέρχεται και αυτά υπηρετεί.

Η "σύνδεση" και "διαπλοκή" των αστικών κομμάτων και βουλευτών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι σύμφυτη με τη φύση του πολιτικού - κοινωνικού συστήματος, αγγίζει αυτούς που το διαχειρίζονται και το υπηρετούν.

Κατανοούμε το άγχος όλων εκείνων που έχουν "λερωμένη τη φωλιά" τους να δείξουν ότι "όλοι είναι το ίδιο", "όλοι τ' αρπάζουν".

Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το ΚΚΕ και σήμερα, αλλά και μέσα από την ιστορική του διαδρομή, υπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα και μόνο. Ποτέ δεν είχε καμία εξάρτηση, καμιάς μορφής, από το κεφάλαιο. Ηταν και είναι δηλωμένος αντίπαλός του. Αντίπαλος, που αντιπαρατίθεται και συγκρούεται καθημερινά μαζί του, με τελικό στόχο την ανατροπή της εξουσίας του, την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Εξουσίας.

Η επίθεση αυτή, στην πραγματικότητα, γίνεται από τα ίδια τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα. Στόχο έχουν να αναχαιτίσουν το μεγάλο λαϊκό ρεύμα, υπέρ της υποψηφιότητας του Π. Κοσιώνη, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τα μεγάλα συμφέροντα είναι που δε θέλουν σε καμία περίπτωση τον κομμουνιστή Π. Κοσιώνη δήμαρχο στην Πάτρα, γιατί η παράταξη ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ είναι αυτή που συγκρούστηκε πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις που στήριζαν αυτά τα συμφέροντα».

Σχετική δήλωση έκανε και ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, όπου τονίζει:

«Η ανάμειξη του ονόματός μου για δήθεν "συναλλαγές" και "ιδιαίτερες" σχέσεις με το TELE - TIME είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο, το ΚΚΕ, λόγω και των γνωστών οικονομικών δυνατοτήτων του, επιδιώκει τη δωρεάν προβολή των υποψηφίων του ή έστω με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Αυτή η σχέση μας υπήρξε ανέκαθεν και με όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το καθεστώς των οποίων, να πληρώνουν οι προβαλλόμενοι σε προεκλογικές περιόδους, έχουμε πολλές φορές καταγγείλει.

Τα όσα λέχθηκαν ή υπονοήθηκαν περί ανοχής μου και, πολύ περισσότερο, υπόθαλψης από μέρους μου του τζόγου είναι απολύτως συκοφαντικά.

Είναι, εξάλλου, γνωστή η πλήρης αντίθεση του Κόμματός μου σ' αυτά τα φαινόμενα. Είναι επίσης γνωστές και συγκεκριμένες οι αντιδράσεις και ενέργειες, που εγώ και η δημοτική παράταξη όπου ανήκω δρομολογήσαμε σε τοπικό επίπεδο ενάντια στην επέκταση του τζόγου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ