Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Στο δρόμο 8 εργαζόμενες

Ακάθεκτη συνεχίζει το «έργο» της η εργοδοσία της πολυεθνικής «ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ», η οποία εφαρμόζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης πέταξε χτες στο δρόμο ακόμα οκτώ εργαζόμενες.

Ηδη το σωματείο εργαζομένων έχει αντιδράσει και έχει πάρει απόφαση για στάση εργασίας 1-3 το μεσημέρι (μία ώρα για κάθε βάρδια, πρωινή και απογευματινή) για την επόμενη Τρίτη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η πολιτική αυτή της εργοδοσίας να απολύει τους τελευταίους έξι μήνες το 2% του προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα περίπου 260 εργαζόμενες. Το μπαράζ όμως των απολύσεων θα συνεχιστεί καθώς η εργοδοσία της πολυεθνικής έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα πετάξει στο δρόμο ακόμα 300 εργαζόμενες.

Στόχος της πολυεθνικής, να μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία αφήνοντας ένα μικρό αριθμό εργαζομένων στην Ελλάδα. Η πολυεθνική εκμεταλλεύεται οδηγία της ίδιας της ΕΕ που της επιτρέπει να μεταφέρει την παραγωγή σε χώρα εκτός της κοινότητας και να επιστρέφει μετά τα προϊόντα της και να τα διακινεί με τα προνόμια των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Συμπαραστάτη σ' αυτή την πολιτική έχει την ίδια την κυβέρνηση, η οποία το μόνο που έχει κάνει για να προστατέψει τις εργαζόμενες είναι να «παρακαλάει» να επιδοτήσει τις θέσεις εργασίας της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ