Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Σάλπισμα αγώνα απ' άκρη σ' άκρη

Eurokinissi

Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης ανταποκρίθηκαν στο σάλπισμα αντίστασης του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν χτες την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατήγγειλαν τη συναινετική πρακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που διεξάγουν αυτές τις μέρες οι αγρότες της χώρας.

Στο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης, όπου μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, Κ. Τατίδης, και σημείωσε την ανάγκη μαζικοποίησης του κινήματος αντίστασης στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών.

Στην Κατερίνη με πικετοφορία που ξεκίνησε από το Σιντριβάνι και διέσχισε όλους τους κεντρικούς δρόμους, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την πολιτική αφαίρεσης των κατακτημένων δικαιωμάτων τους και διαδήλωσαν την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον βροντοφωνάζοντας «Στην εποχή του ευρώ δουλιά πού θα βρω».

Στην Κοζάνη έγινε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο. Ειδική αναφορά έγινε στο πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, το οποίο στάθηκε αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα υλικά στο γρανάζι της εργοδοσίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Π. Σιάμινος, και χαιρέτισε η Ρ. Βασιλάκου, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η οποία κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τη συναινετική στάση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατέληξε δε χαιρετίζοντας τη στάση του ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων. Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης και οι εργαζόμενοι με συνθήματα διαδήλωσαν πως «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και διάλυση».

Στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Στη Βέροια έγινε πικετοφορία και μαζική εξόρμηση.

Στα Γιαννιτσά Πέλλας έγινε πορεία στον πεζόδρομο και πανεξόρμηση στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως πολυμελής αντιπροσωπεία μετέβη στο σημείο όπου βρίσκεται το μπλόκο των αγροτών προκειμένου να μεταφέρει τη συμπαράσταση των εργαζομένων της πόλης.

Μαχητική και μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Σερρών. Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι και δήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν την προσπάθεια αντίστασης στο μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοτών. Μίλησε ο Θ. Ιωσηφίδης, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Σερρών και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο αγροτών και εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Αποφασίστηκε, σήμερα στις 6 το απόγευμα να πάνε συγκροτημένα στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στον Προμαχώνα.

Με πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων της Ροδόπης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.

Μαζική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στην Καβάλα. Στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία, μίλησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Μπαχάρης, και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, κ. Τασίου, η οποία κατήγγειλε το διάλογο-απάτη και κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα για δημόσια Υγεία και Παιδεία, καθολική δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Π. Ταχματζίδης, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Καβάλας.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι και οι ναυτεργάτες της Θάσου στο κέντρο του Λιμένα.

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις, δήλωσαν ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ξάνθης, ιδιαίτερα τώρα που έχουν βγει στο σφυρί και οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που στο νομό δίνουν δουλιά σε χιλιάδες ανθρώπους.

Μαχητική συγκέντρωση έγινε και στην Αλεξανδρούπολη, όπου χαιρέτισε και εκπρόσωπος των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ