Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΣΙΑ
Από την Κρήτη ως τη Λήμνο

Με δυναμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, η Κρήτη έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα, στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Με ιδιαίτερη μαχητικότητα και μεγάλη συμμετοχή νέων, χτες, ο λαός του Ηρακλείου συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή για την Κοινωνική Ασφάλιση, που έγινε στα Λιοντάρια. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου και στάση στη Νομαρχία. Στο τέλος η πορεία κατευθύνθηκε στο λιμάνι, μετά από πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν μυστικά οι υπόλοιποι μετανάστες που κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες στα Χανιά, για να απελαθούν. Ηδη, όμως, οι Λιμενικοί είχαν φυγαδεύσει τους μετανάστες. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τη στάση αυτή των αρχών και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μ. Νταγκουνάκης, μέλος της Συντονιστικής. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Αγοράς όπου συναντήθηκαν με τους αγρότες. Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδικαλιστών για την οργάνωση κινητοποιήσεων. Στο Λασίθι έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή και το Εργατικό Κέντρο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη και έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας και της μιζέριας, που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, τα μέλη της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, οι δήμαρχοι Γέρας και Μανταμάδου, καθώς και ο πρόεδρος των ΕΒΕ.

Δυναμική και μαχητική ήταν και η συγκέντρωση που έγινε στη Μύρινα Λήμνου. Εγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Μύρινας. Στη Σάμο με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, της νεολαίας του νησιού πραγματοποιήθηκε χτες αγωνιστικό συλλαλητήριο στο Καρλόβασι. Εγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη Χίο, με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας, κύρια σπουδάζουσας, έγινε το συλλαλητήριο και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ