Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής»

Μια ξεχωριστή συγκέντρωσης ήταν αυτή όταν ανέβηκε στο βήμα και «πνίγηκε» στα χειροκροτήματα ο Βασ. Κατής, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στα Τέμπη. «Σας απευθύνω, είπε, αγωνιστικό χαιρετισμό από τους αγρότες όλης της Ελλάδας που βγήκαν στους δρόμους γιατί ξεκληρίζονται». «Ολοι οι αγρότες έχουν καταλάβει - συνέχισε - στο πετσί τους τι σημαίνει Κοινή Αγροτική Πολιτική, τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» και πρόσθεσε: «Συνάδελφοι, είμαστε θύματα της ίδιας εκμεταλλευτικής πολιτικής των μονοπωλίων, της ΕΕ που σιγοντάρουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Φεύγει 40 δραχμές το στάρι από εμάς, 400 το ψωμί σε εσάς. 80 δίνουμε εμείς την ντομάτα, 500 την αγοράζετε εσείς. Το ενδιάμεσο το παίρνουν αυτοί που ρουφάνε το δικό σας και το δικό μας ιδρώτα». «Είμαστε στα μπλόκα, ενωμένοι, αποφασισμένοι να νικήσουμε. Θέλουμε τη συμπαράστασή σας. Μόνο με τον κοινό μας αγώνα θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, θα διαμορφώσουμε συνθήκες για να μπορούμε να ζούμε καλύτερα».

«Για μια ακόμα φορά η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βγάζει το λαό ολόκληρης της χώρας στους δρόμους» σημείωσε ο Αλ. Τσώλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ, στην ομιλία του. Είναι σήμερα εδώ - είπε - και σε μια σειρά άλλες πόλεις «οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για το αύριο, οι μικρομεσαίοι που ασφυκτιούν, οι νέοι που δε βλέπουν διεξόδους και οι άνεργοι που αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης».

Ο Γιαννίτσης - υπογράμμισε στη συνέχεια - μπορεί να έφυγε από το υπουργείο Εργασίας «όμως τα μαύρα σχέδιά του για το Ασφαλιστικό έμειναν εκεί. Είναι και σήμερα η ίδια κυβερνητική πολιτική». Ενώ αναφερόμενος στο ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών επισήμανε: «Ετοιμάζουν φιέστα για διάλογο, κυβέρνηση, εργοδοσία και οι "δικοί τους" άνθρωποι στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Ο διάλογός τους είναι απάτη. Οι εργαζόμενοι θα τους χαλάσουν τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ