Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ
Με το ΠΑΜΕ στην εμπροσθοφυλακή

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι στην πόλη των Ιωαννίνων έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη ότι θα παλέψουν ενωμένοι ενάντια στην πολιτική που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, εξαφανίζει τα εισοδήματά τους και ιδιωτικοποιεί την Υγεία και την Παιδεία.

Τόπος συνάντησης ήταν το παλιό κτίριο του Εργατικού Κέντρου απ' όπου ξεκίνησε πορεία με πανό που έγραφαν «Οχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης» και συνθήματα «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή μόνο με αγώνες θα ανατραπεί». Η πορεία κατέληξε με συγκέντρωση στη νομαρχία Ιωαννίνων με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Χρήση, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους και δε θα δεχτούν καμία υποχώρηση.

Στους συγκεντρωμένους μετέφερε το χαιρετισμό του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του. «Δίνουμε, σημείωσε, τώρα τη μάχη για την ικανοποίηση σύγχρονων αναγκών στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη μάχη για πραγματικές αυξήσεις, σε μισθούς και συντάξεις, τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με το ΠΑΜΕ στην εμπροσθοφυλακή της ταξικής πάλης».

Και αναφερόμενος ειδικότερα στο ΠΑΜΕ ξεκαθάρισε: «Δεν είναι μια συνδικαλιστική παράταξη ούτε μια εφήμερη συνδικαλιστική κίνηση που αγωνίζεται για κάποιες αλλαγές. Το ΠΑΜΕ αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης, ένα πλατύ κινηματικό μετωπικό ταξικό ποτάμι που αγωνίζεται για βαθιές αλλαγές και στοχεύει σε ριζικές ανατροπές του σημερινού συνδικαλιστικού και πολιτικού τοπίου».

«Δεν αγωνιζόμαστε, συνέχισε, για μερεμέτια! Δεν επιδιώκουμε ψευτομεταρρυθμίσεις! Δε βολευόμαστε με τα καλούπια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που εξάλλου δεν παίρνουν γιατρειά. Το ΠΑΜΕ προσπαθεί να μπολιάσει στέρεα το σήμερα και το αύριο. Τα άμεσα προβλήματα της εργατικής τάξης μέσα από την πάλη για συνολικές αλλαγές. Μέσα από τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου όπου η εργατική τάξη θα πρωτοστατεί με τις θέσεις, τους στόχους και τη δράση της. Να γιατί είμαστε σε ρήξη με τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Να γιατί είμαστε σε σύγκρουση μέχρι τέλους με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να κερδίζει το ΠΑΜΕ κάθε μέρα, μέσα από τη δράση, τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Να νομιμοποιείται στα μάτια του λαού σαν ο γνήσιος, ο αυθεντικός πραγματικός εκπρόσωπος των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το ΠΑΜΕ στα τρία χρόνια της ζωής του τάραξε τα λιμνασμένα νερά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με τα συλλαλητήρια, τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις πολύμορφες συγκρούσεις με την κυβέρνηση και την πολιτική της έδωσε κουράγιο στον κόσμο, ξανάδωσε μια ελπίδα στην εργατική τάξη. Εχουμε όμως ακόμα δρόμο μακρύ και δύσκολο! Τώρα μαζί και μέσα από την καθημερινή πάλη για τα προβλήματα των μισθωτών θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες για διεύρυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης και στήριξης του ΠΑΜΕ. Θα επιμείνουμε ακόμα περισσότερο για τη συγκρότηση ζωντανών Συντονιστικών Επιτροπών, Επιτροπών Αγώνα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλιάς. Θα δυναμώσουμε την πάλη για αλλαγή των συσχετισμών μέσα στα συνδικάτα σε όφελος της ταξικής και αγωνιστικής λογικής. Θα πορευτούμε μαζί με την αγροτιά, τη νεολαία, την προοδευτική διανόηση και τους επαγγελματοβιοτέχνες, γιατί ξέρουμε ότι για να νικήσουμε, χρειαζόμαστε ένα σπουδαίο και αναντικατάστατο εργαλείο: Το κοινωνικό μέτωπο της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».

Αγρίνιο

Αγωνιστική ήταν και η συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας. Πριν τη συγκέντρωση έγινε μαζική εξόρμηση συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στο νοσοκομείο της πόλης, καλώντας το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Χ. Μπούρας πρόεδρος του ΕΚ, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να παλέψουν ενωμένοι, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Σύλλογο Γυναικών.

Αρτα

Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αρτας έκαναν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι της πόλης. Μοίρασαν την προκήρυξη του ΠΑΜΕ και κάλεσαν τον κόσμο σε αντίσταση και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Κέρκυρα

Μαζική εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ έκαναν εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι και συνταξιούχοι. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης που έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ