Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ούτε βήμα πίσω

Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές, άνεργοι από την Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά βρέθηκαν χτες στους δρόμους του αγώνα και από κοινού διεκδίκησαν σύγχρονα δικαιώματα που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

«Ούτε βήμα πίσω. Παλεύουμε για σύγχρονη, δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη μεγάλη πορεία που έγινε χτες βράδυ στην Πάτρα με τη συμμετοχή εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, εμποροϋπαλλήλων, συνταξιούχων, ανέργων, μαθητών, φοιτητών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και φωνάζοντας συνθήματα «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κλιμάκωση και αγώνας πανεργατικός θα 'ναι η απάντηση από εδώ και μπρος», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μεταφέροντας το μήνυμα της αντίστασης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Νωρίτερα μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Αγγελος Κοντογιαννάτος τόνισε την ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική που «γεμίζει με προκλητικά κέρδη την πλουτοκρατία και απομυζεί τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την αγωνιζόμενη αγροτιά που βρίσκεται στα μπλόκα του αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

«ΓΣΕΕ ταξική όχι κυβερνητική». Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι διαδηλωτές στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία 23ης Μάρτη της Καλαμάτας με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, φοιτητών, μαθητών. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα υπεράσπισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Στην Κόρινθο και την Τρίπολη, εργάτες και αγρότες που ήταν και οι συνδιοργανωτές των δύο συλλαλητηρίων, διατράνωσαν από κοινού χτες βράδυ την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που κάθε χρόνο συρρικνώνει ολοένα και περισσότερο τα εισοδήματά τους. Τα συλλαλητήρια έγιναν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων.

Στον Πύργο η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε στην πλατεία ΟΤΕ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Στο Ναύπλιο, η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε μπροστά από το δημαρχείο, με κεντρικό σύνθημα «ο διάλογος είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Στη Ζάκυνθο, μεγάλη ήταν η πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα από τον κλάδο των υγειονομικών και της καθαριότητας που βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την απαίτησή τους η κοινωνική ασφάλιση να αναβαθμιστεί έτσι ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Στην Κεφαλονιά η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ