Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Απαράδεκτη κατάσταση πίσω από τη βιτρίνα

Την απαράδεκτη κατάσταση των εργασιακών συνθηκών για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, πίσω από τη βιτρίνα των Μέσων Ενημέρωσης, διαπιστώνει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι αθώα. Φέρνει ακέραια την ευθύνη για την ασυδοσία των εργοδοτών, οι οποίοι στο όνομα του κέρδους καταπατούν συστηματικά τα εργασιακά δικαιώματα».

Αφορμή για την ανακοίνωση της Ενωσης, στάθηκε το τραγικό εργατικό ατύχημα που έγινε λίγες μέρες πριν στις εγκαταστάσεις της «Ελευθεροτυπίας». Το θύμα, ο εργάτης Γιάννης Τσικρικάς, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική στο ΚΑΤ, δούλευε μόνος του στο τμήμα του εργοστασίου που συμπιέζονται σε «μπάλες» άχρηστα χαρτιά. Την ώρα της δουλιάς καταπλακώθηκε από τόνους χαρτιού και βρέθηκε μισοπεθαμένος 18 ώρες αργότερα, την επόμενη μέρα.

Η ΕΣΗΕΑ προσθέτει ότι το γεγονός αυτό φέρνει στην επιφάνεια το μεγάλο ζήτημα της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας των επιχειρήσεων ΜΜΕ και επισημαίνει ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες των Ενώσεων του κλάδου για τις συνθήκες που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους.

Για το ατύχημα έχει γράψει μέχρι τώρα μόνο ο «Ριζοσπάστης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ