Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
6χρονος τραυματίστηκε μετά από ατύχημα σε αγώνα καρτ

Στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκαν χτες οι τέσσερις διοργανωτές αγώνων επίδειξης καρτ και ένας οδηγός που την Κυριακή, στο κέντρο της Πάτρας, στη διάρκεια του αγώνα, τραυμάτισε στο κεφάλι ένα εξάχρονο παιδί, όταν δύο αυτοκίνητα καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε στα «προστατευτικά» πίσω από τα οποία βρισκόταν το παιδί. Ο μικρός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, διατάχθηκε προανάκριση και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος. Ο συνήγορος του οδηγού που φέρεται να τραυμάτισε τον 6χρονο δήλωσε σχετικά: «Ο οδηγός είναι έμπειρος και οδηγεί τουλάχιστον 15 χρόνια καρτ. Συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα επίδειξης και έχει τραυματιστεί και ο ίδιος στα πόδια (...) Για το παιδί αγωνιά και ρωτά, εύχεται περαστικά και να πάνε όλα καλά. Ο ίδιος δεν αισθάνεται ότι έχει κάποιου είδους ευθύνη. Εγινε μία σύγκρουση μεταξύ δύο καρτ και το δικό του αυτοκίνητο ντεραπάρισε και έφυγε εκτός πορείας».

Ωστόσο, τίθενται σοβαρά ερωτήματα γύρω από τα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί από τους διοργανωτές του αγώνα προκειμένου να προληφθεί μια τέτοια εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ