Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για το κόστος των rapid tests και την οικονομική ασφυξία των σωματείων

Τηλεφωνική παρέμβαση στον ΓΓΑ

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα αθλητικά σωματεία κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και το θέμα των rapid tests που καλούνται να πληρώνουν οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους, εξέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Μαυρωτά, γενικό γραμματέα Αθλητισμού.

Ειδικά για το θέμα με τα rapid tests των αθλουμένων ο Μ. Συντυχάκης ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των αθλητών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να σταματήσει η κυβέρνηση να τα μεταθέτει όλα στην «ατομική ευθύνη».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επανέφερε το θέμα της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει τα αθλητικά σωματεία, με το κράτος και την κυβέρνηση να μην έχουν αποδώσει ακόμα όσα υποχρεούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τόσο τα σωματεία όσο και τα αθλητικά κέντρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται ένα μεγάλο μέρος των ζωτικών παροχών σε χιλιάδες αθλητές, στις οικογένειές τους, σε προπονητές και άλλους εργαζόμενους που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Ζήτησε άμεσα να προχωρήσει η οικονομική ενίσχυση των σωματείων, που αφορά μισθώματα εγκαταστάσεων, ενοίκια, φυσιοθεραπευτές, οδοιπορικά.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μαυρωτάς, τη μόνη απάντηση που έδωσε ήταν ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ