Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη Αττικής ξέσπασε αργά χτες το βράδυ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαιγε σε μικρή απόσταση από σπίτια, σε δύο μέτωπα, κοντά στον Αγ. Εφραίμ και στην περιοχή Λιβίσι, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες για τις δυο περιοχές δόθηκαν εντολές εκκένωσης.

Νέες φωτιές

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ανω Βουνά της δημοτικής ενότητας Μυκηναίων, στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούσαν 51 πυροσβέστες με 14 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Διοίκησης. Το βράδυ η φωτιά είχε τεθεί σε μερικό έλεγχο. Στο σημείο εξακολουθούσαν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την Κυριακή νωρίς το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στη Φυλή, στους πρόποδες της Πάρνηθας, η τέταρτη το τελευταίο τετραήμερο, που το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο. Τα συχνά αυτά περιστατικά στην περιοχή δημιουργούν εύλογες υποψίες για εμπρησμό.

Να σημειωθεί τέλος ότι εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπιά Εύβοιας, στο Μοσχοδένδρι Λεχαινών Ηλείας και στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ