Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΕΚΡ
Να σταματήσουν οι προσπάθειες οικονομικής εξόντωσης του «Ρ»

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε στην ΚΕ του ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Ρωσίας, διά του Βίκτορ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εργαζόμενη Ρωσία». Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας (ΚΕΚΡ), η κολεκτίβα της σύνταξης της εφημερίδας "Εργαζόμενη Ρωσία" εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους ενάντια στην καμπάνια δίωξης, που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Ελλάδας, κατά του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, την εφημερίδα "Ριζοσπάστης". Είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσπάθεια οικονομικού πνιξίματος της εφημερίδας των Ελλήνων κομμουνιστών, με την αφαίμαξη μέσω δικαστηρίου ενός υπερβολικού προστίμου, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού γίνεται σε μια στιγμή που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα η προεκλογική περίοδος.

Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης ενάντια στην εφημερίδα αποτελούν έναν από τους κρίκους των δικαστικών και αστυνομικών διώξεων που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα ενάντια στους αγρότες, τους εργάτες, τους μαθητές που αγωνίζονται, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η ΚΕ, η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας "Εργαζόμενη Ρωσία" είναι αλληλέγγυοι με τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων κομμουνιστών και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις προσπάθειες οικονομικής εξόντωσης της εφημερίδας "Ριζοσπάστης", περιορίζοντας την ελευθερία του Τύπου, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ