Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Θα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι

Είμαστε πολλοί και γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι, όσοι δε θέλουμε να γίνουμε «πράγματα» στη μεγάλη «αγορά» της νέας τάξης πραγμάτων, είπε η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην ετήσια συνεστίαση των αγωνιστών της ειρήνης, το βράδυ του Σαββάτου στην Κατερίνη. Μια εκδήλωση που πραγματικά επιβεβαίωσε πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συστρατεύονται στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τα Βαλκάνια και τον κόσμο. Η αίθουσα του κέντρου πλημμύρισε και εκεί ανάμεσα στην κουβέντα παρεμβλήθηκε και το γλέντι.

Για περισσότερο από μια ώρα, η Λ. Κανέλλη μίλησε και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις. Για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τις φιέστες που στήνονται από την κυβέρνηση, για την ελληνοτουρκική φιλία, για τις εκλογές που έρχονται, τον αυταρχικό κατήφορο που εκφράζεται πλέον σε όλα τα στάδια της ζωής, κοινωνικής πολιτικής κλπ. Μίλησε για τις αγωγές και μηνύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ενάντια στο «Ρ» και σε κάθε έντυπο που αντιπαλεύει την επικίνδυνη πολιτική τους και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τη δική τους αποφασιστική απάντηση στις 9 του Απρίλη.

«Απαιτείται προετοιμασία για τον πόλεμο. Και αυτός ο πόλεμος είναι καθημερινός. Αρχίζει από το πιάτο, το σχολείο, τη δουλιά, το πεζοδρόμιο, το κομπιούτερ και φτάνει στις τσέπες τους αν δεν αντιδράσουμε. Γι' αυτό όσα περισσότερα "ΝΑΤΟ" "καταπιείτε", τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να παγκοσμιοποιηθεί η Ειρήνη. Να γίνει η οικουμένη πραγματική, όπου ο καθείς θα έχει το σπίτι του, το σχολειό του, τη φαμίλια του και τα όνειρά του αλώβητα», είπε μεταξύ άλλων περιγράφοντας τον πόλεμο της Νέας Τάξης πραγμάτων που ξεκινά από τα καθημερινά και φτάνει μέχρι τους ανελέητους βομβαρδισμούς των λαών. Και δίνοντας μια συμβουλή προς τους νεότερους, η Λ. Κανέλλη παρότρυνε εκτός από τους αγώνες να γίνουν οι καλύτεροι και στα μαθήματα, στο δίκτυο, και οι καλύτεροι «χάκερς» αφού όπως σημείωσε: «Αυτού του τύπου η εξουσία μόνο βραχυκυκλώνεται ειρηνικά».

Περιγράφοντας το επικίνδυνο κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, ανέφερε: «Το "θάνατος στο φασισμό" είναι ιδεολογία. Το "θάνατος στο φασίστα" είναι φασισμός. Μας μπέρδεψαν εσχάτως. Μας βαφτίσανε φασίστες όσους δε θέλουμε τα δικά τους πράγματα. Και αυτοί μοιάζουν να φωνάζουν "θάνατος στο φασισμό", ενώ φωνάζουν "θάνατος στο φασίστα". Το πραγματικό τους όνομα είναι σοσιαλδημοκράτες και αντιστασιακοί μουσαντέ, σαν τον Ευαγ. Γιαννόπουλο».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τον «εθνικό λόγο», που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για την κήρυξη πρόωρων εκλογών, σημείωσε: «Ο κ. Σημίτης ανήκει σε ένα κόμμα που πριν από 20 χρόνια, πριν ανανήψει και εκσυγχρονιστεί, έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Τώρα λέει ότι πρέπει να τον ψηφίσουμε γιατί πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα τη μετα-ΟΝΕ εποχή. Ξέρετε τι μας λέει; Ερχονται τα δύσκολα μετά. Ψηφίστε με τώρα που δεν τα έχετε καταλάβει, γιατί μετά δε θα ξέρετε από πού θα σας βαράω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι απόστρατοι ανησυχούν για την παγκόσμια ειρήνη (2005-05-19 00:00:00.0)
Μην ξεχνάμε το Ιράκ (2003-06-13 00:00:00.0)
1934: Ο γαλλικός λαός τσακίζει το φασιστικό κίνημα (2001-02-06 00:00:00.0)
Θα κάνουμε την ελπίδα αντίσταση! (1999-05-26 00:00:00.0)
Τραγούδι και χορός για την Ειρήνη (1997-05-20 00:00:00.0)
Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη όλων των λαών (1997-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ