Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ζητά την ψήφο για καλύτερη διαχείριση...

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το Διαρκές Συνέδριο του Κόμματος για την έγκριση της εκλογικής διακήρυξης. «Μετά την ΟΝΕ το χάος», διεμήνυσαν τα στελέχη του Συνασπισμού

Αγωνιώδεις προσπάθειες κατέβαλε η ηγεσία του Συνασπισμού να εμφυσήσει πνεύμα ενότητας και αισιοδοξίας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή, με την υπερψήφιση της εκλογικής διακήρυξης, διακήρυξη πίστης στην ΕΕ και την ΟΝΕ και στην ουτοπία ότι μπορεί να αποκτήσουν «κοινωνικά» χαρακτηριστικά.

Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος απέφυγαν να θίξουν «επώδυνα» θέματα και οι ομιλίες όλων «υπηρέτησαν» τις προεκλογικές ανάγκες για συσπείρωση. Μόνον ο Ν. Μπίστης, μέλος της ΠΓ του Κόμματος, «έξυσε πληγές», δηλώνοντας πως «ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, η ευρύτερη δημοκρατική αριστερά και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρουν το δρόμο της προγραμματικής συνεννόησης και συμπαράταξης»! Κάλεσε δε όλους να συμφιλιωθούν με την ιδέα, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη «διαμόρφωση μιας αξιόλογης, εκλογικά μετρήσιμης, δημοκρατικής αριστεράς»!!!

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι σύνεδροι, που επέκριναν τη μέχρι τώρα στάση της ηγεσίας του κόμματος, καταγγέλλοντας τη «μετάλλαξη του κόμματος», χαρακτηρίζοντας την εκλογική διακήρυξη «μακροσκελή επιστολή αυτοκτονίας χωρίς το λυρισμό του Καρυωτάκη» και θέτοντας ζήτημα πολιτικής και εκλογικής επιβίωσης του Συνασπισμού. Φυσικά, η «γκρίνια» ήταν πολύ μεγαλύτερη στους διαδρόμους του Συνεδρίου, όπου η ώρα κυλούσε πολύ πιο ευχάριστα για τους περισσότερους συνέδρους.

Επίθεση σε ΚΚΕ από Κωνσταντόπουλο

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, συμπλέοντας με τα αντικομμουνιστικά αισθήματα του κοινού, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, κάτι που είχε παραλείψει στην εισηγητική του ομιλία.

Το «φιρμάνι» Κωνσταντόπουλου περιλάμβανε, εκτός από ύμνους και διθυράμβους για το «ιστορικό επίτευγμα» της χώρας, την ένταξη στην ΟΝΕ, ολίγον από κριτική στο ΠΑΣΟΚ - μια και νιώθουν να απειλούνται από την προσπάθεια διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ - και στην ΕΡΤ για την άνιση μεταχείριση των κομμάτων, λέγοντας πως τα «κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να είναι όργανα κυβερνητικής προπαγάνδας».

Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ, επανέλαβε τον εντελώς ατεκμηρίωτο ισχυρισμό πως το ΚΚΕ έχει ως βασικό στόχο το Συνασπισμό, επιτέθηκε προσωπικά στην Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας «πως ξεπερνά κάθε όριο στις συκοφαντικές επιθέσεις της» και προειδοποίησε πως «δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο τις συκοφαντικές επιθέσεις της ηγετικής ομάδας του Περισσού, μιας ομάδας που επιδιώκει το διχασμό και τη σύγκρουση στο χώρο της Αριστεράς, που έχει ταυτιστεί με νεόκοπους κύκλους και πρόσωπα, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ολοένα και πιο συντηρητικού κλίματος στην ελληνική κοινωνία»!!!

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου πολλά ειπώθηκαν για την «Αριστερά», όπου, κατά το Συνασπισμό, χωράει και το ΠΑΣΟΚ και όσοι «ερωτοτροπούν» μαζί του, προσδοκώντας σε μετεκλογικές συνεργασίες, και όσοι συμφωνούν και στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές αυτού που κατά την κοινή λογική είναι αντίπαλος της «Αριστεράς», του μεγάλου κεφαλαίου. Φαίνεται, όμως, ότι για την ηγεσία του Συνασπισμού οι έννοιες έχουν χάσει και τη σημασία τους και το ιστορικό τους φορτίο και βολεύουν μόνο για αποπροσανατολισμό.

Το συνέδριο χαιρέτισαν οι Γ. Μπανιάς, Μ. Γλέζος, Ε. Καζαλότι, Γ. Σχίζας, Δ. Παπαχρήστος, Κ. Βεργόπουλος, Γ. Μηλιός, Μ. Δίζη, Α. Ανδρεαδάκη, Κ. Διάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ