Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Να σταματήσει κάθε δίωξη

Να σταματήσει η δίωξη στο «Ριζοσπάστη» και κάθε άλλο έντυπο, απαιτεί με ψήφισμά του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας Ημαθίας και καλεί την εργατική τάξη να υπερασπίσει με κάθε τρόπο και μέσο τους δημοκρατικούς θεσμούς, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και δράσης. «Η Εργατική Τάξη είναι αυτή που στην παλαιότερη και πρόσφατη ιστορία του λαϊκού κινήματος, έδωσε αγώνες, θυσίες και αίμα για το δικαίωμα αυτό. Δεν μπορεί σήμερα λοιπόν να σιωπήσει», σημειώνεται στο ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Στη συνέχεια καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική, αυταρχική και ουσιαστικά τρομοκρατική τη συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης που με επανειλημμένες μηνύσεις και αγωγές εναντίον του «Ριζοσπάστη» και του περιοδικού «Νέμεσις» στοχεύει στη φίμωση κάθε φωνής και άποψης, διαφορετικής από τη δική του. «Γίνεται ακόμη πιο προκλητικό, από το γεγονός ότι οδηγεί την ελευθεροτυπία και τη διαφορετική άποψη στα δικαστήρια, όπου πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος το ΕΚ Νάουσας καταγγέλλει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό γιατί ουσιαστικά με τη σιωπή του δίνει πολιτική κάλυψη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του πρωτοκλασάτου στελέχους του και απαιτεί να σταματήσει η δίωξη εναντίον του «Ριζοσπάστη» και κάθε άλλου εντύπου. «Θεωρούμε ότι όσο η κυβέρνηση επιτρέπει και καλύπτει τις ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης, χρεώνεται στο ακέραιο την ευθύνη για τον αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο κατήφορο που οδηγείται η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας», καταλήγει το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ