Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι σημαίνει η ανάδειξη κυβέρνησης ικανής να διαπραγματευτεί την υπόθεση της ΟΝΕ;

Είναι κάλπικο και αποπροσανατολιστικό για το λαό το ζήτημα που τέθηκε από τον Κ. Σημίτη, για ανάδειξη κυβέρνησης ικανής να διαπραγματευτεί την υπόθεση ΟΝΕ. Είναι κάλπικο γιατί αφ' ενός η κυβέρνηση προπαγανδίζει ταυτόχρονα ότι έχει εξασφαλιστεί στα σίγουρα η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Αφ' ετέρου το πραγματικό πρόβλημα για το λαό δεν είναι η επιλογή με την ψήφο του κυβέρνησης ικανής να διαχειριστεί την πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, η πολιτική των οποίων δεν έχει διαφορές, μπορούν κάλλιστα να διαχειριστούν αυτή την υπόθεση.

Αλλωστε ικανή κυβέρνηση για να διαχειριστεί την πορεία της Ελλάδας στην ΟΝΕ, σημαίνει την κυβέρνηση που θα συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την επιβολή πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων των όποιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας έχουν εναπομείνει στην κρατική ιδιοκτησία, την παράδοση στους ιδιώτες τομέων του δημοσίου, που έδιναν δωρεάν παροχές στα λαϊκά στρώματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια.

Σημαίνει ακόμη επιβολή πιο σκληρής λιτότητας, κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αυξήσεων στους μισθούς, άρα μεγαλύτερη αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος.

Σημαίνει παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους μεγάλους ομίλους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, δηλαδή κατάργησή της. Σημαίνει γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, δηλαδή πλήρης κατάργηση του σταθερού εργάσιμου χρόνου, γενίκευση της μερικής απασχόλησης, άνοδο της ανεργίας.

Αλλωστε όλ' αυτά περιλαμβάνονται ως όροι στην υλοποίηση του «επικαιροποιημένου προγράμματος σύγκλισης» της κυβέρνησης που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημαίνει ακόμη καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτικής παραγωγής, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επομένως για το λαό, το πραγματικό θέμα που τίθεται σ' αυτές τις εκλογές, είναι αν θα συμβάλει με την ψήφο του στη συνέχιση αυτής της καταστροφικής για τα δικαιώματά του και τα συμφέροντά του πορείας ή θα βάλει φρένο, θα ορθώσει εμπόδια σ' αυτήν. Θα εφαρμόζεται η ίδια πολιτική, που την επιβάλλουν τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα της πλουτοκρατίας την εφαρμόζει ή θα δυναμώσει η αμφισβήτησή της.

Βεβαίως, η άρχουσα τάξη της Ελλάδας θα χάσει και πρέπει να χάσει από την παρεμβολή εμποδίων, από το «φρενάρισμα» στη συνέχιση της πολιτικής για την ΟΝΕ και τη μεταΟΝΕ εποχή. Η εργατική τάξη, ο λαός δεν έχουν τίποτα να χάσουν αν αποφασιστικά αντιπαρατεθούν και με την ψήφο τους καταδικάσουν αυτή την πολιτική με την εφαρμογή της οποίας θησαυρίζουν στις πλάτες του λαού οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σ' αυτές τις εκλογές ο λαός με την ψήφο του, γιατί έχει δύναμη η λαϊκή ψήφος, μπορεί και πρέπει να καταδικάσει και τα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να μειωθεί η δύναμή τους σε ψήφους και ποσοστά όσο το δυνατόν πιο πολύ. Να ηττηθούν και τα δυο μαζί.

Ταυτόχρονα η λαϊκή ψήφος μπορεί και πρέπει να ενισχύσει αποφασιστικά την πολιτική του ΚΚΕ. Την πολιτική του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης. Η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, θα σημάνει την ενδυνάμωση των λαϊκών αγώνων, της συσπείρωσης πρωτοπόρων λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων, στην πορεία συγκρότησης του αντίπαλου στην πολιτική και την εξουσία της πλουτοκρατίας δέους, ως την προοπτική ανάδειξης μιας άλλης φιλολαϊκής εξουσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός έχει τη δύναμη(2009-09-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-06-15 00:00:00.0)
Ερώτηση απάντηση(2000-03-20 00:00:00.0)
Η δύναμη της ψήφου στο ΚΚΕ(1999-05-25 00:00:00.0)
Μ' όλες μας τις δυνάμεις για το πιο πλατύ άνοιγμα(1999-03-16 00:00:00.0)
Εκλογές, Σημίτης και ΟΝΕ(1998-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ