Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συστρατεύεται στην προσπάθεια συγκρότησης του Μετώπου

Με δήλωσή της η Ηλέκτρα Ραΐζη, πρώην μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού από τη Θεσσαλονίκη,  γνωστοποιεί την αποχώρησή της από τον ΣΥΝ και αιτιολογεί την παραπέρα στάση της

Την επιθυμία της, να στρατευτεί στην κοινή προσπάθεια της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και την αποχώρησή της από τον Συνασπισμό, δηλώνει με επιστολή της η Ηλέκτρα Ραΐζη, πρώην μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Ολόκληρη η πολιτική της δήλωση έχει ως εξής:

«Εδώ που φθάσανε τα πράγματα, προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καινούριες αυταπάτες, σαν αυτές που σε πολλούς από μας δημιουργήθηκαν την περασμένη δεκαετία.

Ποιος, άραγε, διαφωνεί με την όξυνση όλων των κοινωνικών προβλημάτων, την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, το ξήλωμα των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων, τη μετατροπή της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας σε εμπορεύματα για τους λίγους, τη μάστιγα των ναρκωτικών και τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων;

Ποιος σήμερα δεν αισθάνεται τους κινδύνους που δημιουργεί για τη χώρα μας και την περιοχή η πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ;

Μέσα από την Αντιπολεμική Επιτροπή της θεσσαλονίκης, όπου προσέφερα τις μικρές μου δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια να αποκρουστεί η βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ, ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, συνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο ότι αυτή η πολιτική που καθημερινά βιώνουμε πρέπει να αντικρουστεί πριν δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στο λαό και τη χώρα μας.

Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν έχουν καμία διάθεση για κάτι καλύτερο από αυτό που καθημερινά βιώνουμε όλοι μας. Τα μικρότερα κόμματα εξακολουθούν να πορεύονται μέσα σε συγχύσεις, σπέρνοντας νέες αυταπάτες.

Η διέξοδος για την άλλη πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος και οι εργαζόμενοι μπορεί να δοθεί μέσα από συσπειρώσεις και κοινή δράση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που είναι αποφασισμένες να εναντιωθούν στις κυρίαρχες πολιτικές, που επιβάλλονται από τα ευρωπαϊκά και υπερεθνικά κέντρα.

Ο δρόμος, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να ανοίξει μέσα από τη λογική του Μετώπου, που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής του ΚΚΕ σήμερα.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, μού ανοίγει μια προοπτική, μού δείχνει ένα δρόμο θεωρητικής αναζήτησης, μα προπαντός ένα δρόμο αντίστασης και πάλης.

Για τους παραπάνω λόγους αποχωρώ από τον Συνασπισμό, στρατεύομαι στην κοινή προσπάθεια και καλώ φίλους και συναγωνιστές στον αγώνα για την κοινωνικοπολιτική συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ